Színház

Tanner John házassága (A Don Juan kód)

komédia, 2 felvonás, magyar, 2008.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Mit keres Don Juan a XX. században? Kérdezi a szarkasztikus humoráról és társadalmi érzékenységéről híres szerző egyik legismertebb komédiájában. Vajon még mindig ő-e a csábító, vagy megunta már a nőktől való örökös függést és fedezékbe vonult? Vajon tűrik-e ezt a nők, az életerő és a jövő letéteményesei? Mit tenne a Don Juan című Mozart opera mai hőse, Tanner John, ha modern vetélytársa, Whitefield Anna kikövetelné magának: tessék engem elcsábítani! A válasz egyszerre komplex, vérfagyasztó és nagyon mulatságos. A szerelmi harcban végül mindenki elnyeri méltó büntetését. Tanner Johnt pedig a házassága egyenesen a pokol örökös fogságba taszítja.

A(z) Karinthy Színház előadása

Bemutató időpontja:

2008. november 7., Karinthy Színház

Stáblista:

Szereplők

Tanner John szocialista milliomos
Straker a sofőrje
Whitefieldné a felső tízezerből
Anna a lánya
Roebuck Ramsden ügyvéd
Mendoza vezér (guru és vátesz)
Octavius Robinson
Violet a húga (egy nő Mendoza bandájából)
Malone amerikai üzletember (egy úr Mendoza bandájából)
Hector a fia (egy ifjú Mendoza bandájából)

Hozzászólások

10/10
papua 2012 dec. 25. - 00:41:43 10/10 Előzmény Bajkaine
G.B: Shaw, Ottlik fordításában keveredett Mozart Don Giovanni-jával, izgalmas játékká vegyülve. Meglepetés volt az akkor új forgószínpadra szerelt konstrukció, amelyen kergetõztek, menekültek a szereplõk, tán a sorsuk elõl is.Gábor Miklós, Pécsi Sándor és a többiek ugyan nem vehettek már részt e játékban, de Pindroch Csaba, Kéti Kitty, Mertz Tibor, Oberfrank Pál, Egri Márta és a többiek derekasan helyt álltak a nem túl egyszerû színpadravitelben.Lám csak, ilyesmi is látható olykor a Karinthyban. Egy klasszikus újszerû megfogalmazása.Ezt szokták ugyanis a leggyakrabban számon kérni egy szórakoztató színházon.
Bajkaine 2009 okt. 11. - 11:47:49
Azért talán a színlapon meg kellene említeni, hogy a színdarabot, bár minden tiszteletem Ottlik-é, eredetileg G.B.Shaw írta!
Amúgy kíváncsi vagyok rá, mert én láttam már a darabot, Gábor Miklós játszotta Tanner Johnt, és Pécsi Sándor Mendozát. Zseniálisan. Mindketten.
Az is igaz, hogy nem most volt...