Színház

Tanúkat keresünk!

előadás, magyar, 2011.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Hogy hol voltam az elmúlt harminc évben? Igazolom magam. És téged is, hogy te majd engem igazolj. Ha tükröződöm, vagyok. Két ismétlőjel közé szorult hiányjel.

A Tünet Együttes 2007-ben bemutatott, itthon és külföldön közönség- és szakmai sikert aratott előadása 2010 novemberétől a Katona József Színház Kamrájának műsorán szerepel. A humoros, groteszk önvizsgálat-revüben a különleges technikai megoldásokat kedvelő Tünet Együttes egy speciális tükörfal segítségével teremti meg azt a vívódásokkal teli belső világot, amelynek elfojtására, titkolására folyamatosan "alibit" gyártunk. Hogyan nem pukkasztom ki a lufit? Miért nem lettem Miss Sziget? Mit tettem le az asztalra? Miközben a saját nevükön szereplő előadók a zenés-táncos kihallgatás során magukról is vallanak, a néző a saját tükörképével is farkasszemet nézhet.
A darab 2008-ban az Alternatív Színházi Szemlén elnyerte a fődíjat, a debreceni Deszka Fesztiválon a "legjobb humoros pillanatért" járó Forgács-díjat, és nagy sikerrel szerepelt helsinkiben a Savoy Teatteriben, Hradec Královéban (CZ) a Festival Theatre European Regions keretében és Bécsben a Mitteleuropäisches Theaterkarussel keretében.

A(z) Tünet Együttes előadása

Stáblista:

Hozzászólások