Színház

Tavaszi áldozat

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének II. éves színész hallgatói által létrehozott előadás a rendező 1998-as bemutatójának dramaturgiai és koreográfia formavilágát gondolta újra. A mozgásszínházi rendszert elsajátító fiatalok a rendezővel közösen alakították ki a játék koreográfiai anyagát, így elmondható, hogy a kész alkotás kompozícióinak jelentős része a résztvevők munkáját dicséri.

Igor Stravinsky Tavaszi áldozat (Le sacre du printemps, 1913) című műve, melynek premierje gyakorlatilag botrányba fulladt annak idején, alapjaiban változtatta meg a XX. század zeneművészetének a ritmusszerkezetről alkotott képét. A pogány rítus elképesztő dinamikájú zenéje időről időre megszólította és megszólítja a koreográfusokat, akik alkotói pályafutásuk kiemelkedő fontosságú opuszaként tekintenek erre a műre, mint például az eredeti bemutatót koreografáló Vaclav Nizsinszkij, vagy a későbbi alkotók közül Maurice Béjart, illetve Pina Bausch is.
A Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének II. éves színész hallgatói által létrehozott előadás a rendező 1998-as bemutatójának dramaturgiai és koreográfia formavilágát gondolta újra. A mozgásszínházi rendszert elsajátító fiatalok a rendezővel közösen alakították ki a játék koreográfiai anyagát, így elmondható, hogy a kész alkotás kompozícióinak jelentős része a résztvevők munkáját dicséri. A magával ragadó bemutató erős, formabontó egységet teremt Igor Stravinsky örökérvényű zenéjével.

Játsszák: Csabai Csongor, Csapó Judit, Farkas Laura, Foltányi Edina, Hajdú-Sobor Csaba, Katona Levente, Kövesi Csenge, Madácsi István, Martos Hanga, Potonyecz Fanni, Sándor Soma, Szentgyörgyi Dániel, Urszinyi Ádám, Virágh Panna

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások