Színház

Telihold a Rudasban

táncelőadás, 2009.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A japán és a magyar kultúrában egyaránt jelentős helyet foglalnak el a fürdők, a fürdőkultúra. Az est speciális helyszinét, a Rudas fürdőt az alkotók és szervezők közösen választották ki, a bemutatásra kerülő tér-specifikus darabok létrejöttét a hely ihlette.

Ko Murobushi (J)
Ko MurKo Murobushi a legismertebb és legelismertebb butoh művész a világon. Japánban a Hijikata féle butoh örökség legautentikusabb képviselőjeként tartják számon. 1968-ban tanult Hijikatánál, majd a táncot feladva Yamabushi hegyi szerzetesként vonult el a világtól. Visszatérve a társadalomba, megalapította a DAIRAKUDAKAN butoh csoportot Ushio Amagatsu, Akaji Maro és más mesterekkel. 1974-ben Ariadone néven Carlotta Ikedaval nőkből álló társulatot, majd 2 évvel később Sebi néven kizárólag férfiakból álló társulatott alapított.

Mitsuyo Uesugi (J)
Balett tanulmányok után Kazuo Ohnonál tanult a 70-es években. Első szólóját 1980-ban mutatta be, mellyel bejárta Európát és Észak-Amerikát. 1990-ben megnyitotta az Ahiru Stúdiót Japánban.

Bernardo Monte (F)
Gyermekkorát Afrikában és Francisországban töltötte. Klasszikus technikák után a kortárssal ismerkedett, melyen közül az amerikai irányzatokkal foglalkozott kiemelten. 1979-ben Catherine Diverres-rel megalapította a DM studio és együtt vezették a Centre Chorégraphique national de Rennes intézményt. Jelenleg a Centre Chorégraphique National de Tours igazgatója.

Batarita Társulat (H)
Batarita koreográfus, táncos, rendező. Az ösztöntánc művésze, aki minden külsőséget lenyúzva a testéről fejezi ki érzelmeit, keresi az igazságot. Művészete egyedi. Fájdalmas és testi.

A(z) Rudas fürdő előadása

Stáblista:

Hozzászólások