Színház

Terra incognita

előadás, magyar, 2010.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Terra Incognita egy színházi sorozat, mely során virtuális utazásra hívjuk a nézőket. Minden egyes rész egy országgal foglalkozik.
Charles Darwin ír lelkész nevéhez fűződik az a furcsa rekord, hogy ő volt az első - és talán azóta is az egyetlen -, aki a földkerekség összes országában megfordult. (Névazonossága a világhírű tudóssal, az evolúció tanának megalkotójával, pusztán csak a véletlen műve.) Darwin így vallott visszaemlékezéseiben 1898-ban:
"Akkoriban mindenki csak a rekordról beszélt, pedig én egyáltalán nem akartam rekordot felállítani. Én a Földet, Isten csodálatos produktumát akartam megismerni, mégpedig a maga teljességében, abban a végtelen teljességben, ahogy Isten azt megteremtette. Hogy sikerült-e? Sajnos egyáltalában nem. Harminchat évet szántam rá, és amikor már nem volt hova mennem, mert mindenhol jártam már, nos, akkor úgy éreztem, hogy valójában nem jártam sehol. Mindennel találkozni akartam, és nem találkoztam semmivel sem. Az egész mindenséget akartam felölelni, és nem sikerült megragadnom egy darabkát sem. Isten megtanított rá, hogy túl kicsik vagyunk ahhoz, hogy az ő egész produktumát maradéktalanul befogadhassuk. Számunkra darabkák juthatnak csak, s nekünk annak kell örülnünk, s azt kell fölfedeznünk. Akkor elmondhatjuk magunkról, hogy találkoztunk valamivel. Kinek ennyi jut az életében, kinek annyi. A többi viszont számunkra: örök titok marad. Isten csodálatos titka, a Terra incognita."
Darwin egyébként 1910-ben hunyt el, a belfasti piacon megrúgta egy szamár.

A(z) MU Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások

Lakatos Mónika - Romanimo
2019. november 12., 19:30 Lakatos Mónika - Romanimo

Évszázados roma balladák és ritmusos pergetők a Müpában.

Jegyvásárlás