Színház

Textúra 2015

előadás, magyar, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

10 kortárs magyar szerzőnk írt vadonatúj irodalmi szöveget a múzeum állandó kiállításából kiválasztott, egy-egy inspiráló képzőművészeti alkotáshoz. Az elkészült irodalmi műveket a Galéria kiállítótereiben ismerhetik meg az érdeklődők, 10 színművész tolmácsolásában.
A képtárban sétálva a néző bekerül egy színház és a valóság közötti térbe. A színészek az adott festmény előterében adják elő az egyes produkciókat - egyszerre megelevenítve az írott szöveget és új megvilágításba helyezve az azt inspiráló műalkotást. A néző saját maga döntheti el, mennyi időt tölt el az egyes színházi jeleneteknél. A színészek a darabokat mind a hat este párhuzamosan és folyamatosan, többször egymás után adják elő.

A Magyar Nemzeti Galériában megvalósuló projekt egy olyan különleges, összművészeti élményt nyújt a látogatóknak, mely a 2015. évi őszi évad egyik legizgalmasabb produkciója lesz.

Képzőművészek: Farkas István, Gulácsy Lajos, Haris László, Kisfaludy Károly, Mányoki Ádám, Mednyánszky László, Orlai Petrics Soma, Rippl-Rónai József, Strobenz Frigyes, Szabó Ákos

A(z) Magyar Nemzeti Galéria előadása

Bemutató időpontja:

2015. október 6., Magyar Nemzeti Galéria

Stáblista:

Hozzászólások