Színház

Tiszta kosz

előadás, 55 perc, magyar, 2009.

Értékelés:

5 szavazatból
Szerinted?

Van egy nő, meg van egy férfi.
Van ennél unalmasabb sztori?
Kell ennél érdekesebb sztori?

A közhelyek édessége az, hogy mindig van rajtuk valami másmáz, amitől nem hagynánk ki, hogy megleshessük őket. Itt most adott egy férfi és egy nő. Elfáradtak, fásultak. Kezdenék is meg nem is. Hagynák is, meg fel is vennék ez élet lyukas kesztyűjét. Mert mi mást tehetnének. S hát, mint sokszor, ott van vége, ahol kezdődik.

Póka Angéla és Szabó Győző sajátos duettje ez a darab. A férfi beszél, a nő meg figyel. Ez minden nő dolga, hogy kilesse, ki az a férfi, akiben bízhat, akire számíthat, akinek majd engedi, hogy vigye a bőröndjét?

És közben zene, zene, zene. Dalok, amelyek a mába hozzák a harmincas évek Amerikájának hangulatát, a világválság örökségét. A tegnapot a mába.

"Az élet túl erős és könyörtelen. Édesebbek az elvesztett álmok. Tudom, mert egyszer nagyon erősen akartam valamit. És megkaptam. S amikor az enyém volt, porrá omlott szét kezemben... Azóta megtanultam, hogy semmit sem szerezhetünk meg igazán - a vágyak megcsalnak ...Ha a jellemen folt esik, a modor egy ideig még változatlan marad... a bomlás csak később mutatkozik." (Scott Fitzgerald)

Bemutató időpontja: 2009. június 7., Merlin

A(z) Thália Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások

veraszto 2010 máj. 02. - 08:59:12
Szívszorongatóan gyönyörû mûsor. A fenti ismertetõ indítása, szerintem, nagyon rossz. Szerencsére a Scott Fitzgerald idézet helyre teszi a dolgot. És szerencsére, Póka Angéla kosztümje a sokkal meghatóbb, nõiesebb, mint a képeken. Nem tudtam elképzelni, hogy Póka Angéla hogyan lesz képes azt a színvonalat adni, amit a megismételhetetlennek vélt Szomorú Vasárnapban lélegzetelállítóan csak úgy lélekbõl, idegbõl odatett. Hát pedig tudja adni azt a színvonalat. Mert lélekbõl és idegbõl sokat tud az elhagyatottságról, a megvertségrõl, az érzelmesség és a kegyetlenség kontrasztjáról és párosításáról, a mélyrõl és a tisztaságról. Ugyanúgy Szabó Gyõzõ is, aki született Liliom. Nem is tudni, õ miért nem játssza, éppen most, amikor Molnár Ferencre emlékezünk. Ez a Szabó gyerek hatalmas meglepetés. Mindkettõjüknek, és természetesen a kiváló zenészeknek is, köszönjük a nagy élményt.