Színház

Tortúra

előadás, magyar, 2017.

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Súlyos autóbaleset éri a behavazott, néptelen coloradói országúton Paul Sheldont, a népszerű regényírót. Szerencséjére az egyik rajongója találja meg és siet a segítségére. Annie Wilkes, aki ráadásul szakképzett ápolónő, a saját házában helyezi biztonságba a mozgásképtelen írót. A középkorú nő rajong Sheldon regényhőséért, Miseryért. Az ápolásnak azonban csak nem akar vége szakadni?

Az előadás a Karinthy Színház, az R.N.R. Művészeti Ügynökség és a Noir Színház koprodukciójában jött létre.

A(z) Karinthy Színház előadása

Bemutató időpontja:

2017. január 13., Karinthy Színház

Stáblista:

Szereplők

Annie Wilkes
Paul Sheldon

Hozzászólások

5/10
anonym200 2018 nov. 23. - 02:36:01 5/10
Hát... kövezzenek meg érte.. de nekem hatalmas csalódás a darab. Inkabb groteszk vígjátéknak tűnt a két színész előadása. Árpa Attila játékában halvány csíráját sem találtam a félelemnek... Szenvedni igen sokat szenvedett ellenben. Ahogy ránézett az őt fogva tartó csúnya és molett nőre valójában folyton nevetett a közönség...holott a filmben eszünkbe sem jutott ez.
10/5.5
10/10
Vrízea 2018 nov. 03. - 20:28:44 10/10
Tőlem is megkapja a 10/10-es pontszámot.Tetszett a díszlet,a színészi játék,a zenei aláfestés,a vér élethű ábrázolása.Ahogy telt az idő,egyre jobb lett,ezt bizonyítja,hogy annak ellenére is tudtam izgulni rajta,hogy láttam a filmet,és mindenre emlékeztem belőle.
Kiváló színdarab,örülök,hogy ott lehettem a nézőtér sorai között.Azt hiszem,ezt a többiek is elmondhatják,aznap este,mert olyan vastapsot kaptak,amilyet ritkán hallok színházba.
10/10
rtgeva 2018 febr. 10. - 09:18:54 10/10
Tegnap este láttam és fantasztikus elõadás volt. Kicsit utána néztem és Balázs Andrea már játszotta ezt a szerepet pár évvel ezelõtt, kár, hogy nem tudom összehasonlítani mennyit fejlõdött. Árpa Attila is nagyon nagyot alakított fõleg a vége felé volt fantasztikus. Érdemes megnézni 10 pontos elõadás.
10/10
M Árton Karinthy 2017 jún. 03. - 22:51:20 10/10 Előzmény lentemarton
A darab az alapmûnek egy rendkívül izgalmas, korszerûen szellemes, zenei aláfestésében pedig bravúros elõadása. Mûfaja és mondandója egybeesik: thriller. Remek és egyre feszültebb fordulatokkal dolgozik, amelyben pszichológiai folyamatokat látunk, pl. a nõ szemünk elõtt történõ megtébolyodása. Vagy a fogva tartott író ráébredése: innen nem menekülhet el. Izgalmas színházi este, amelyet mindenkinek csakis ajánlani tudok. A kitûnõ színészi alakítások már csak hab a tortán. Balázs Andrea nagyszeû alakítása mellett Árpa Attila is remekül helyt áll, egy nagyon nehéz, mozgásában szinte végig ágyhoz kötött férfi szerepében. Az elõadás még az ismert filmváltozattal is felveszi a versenyt, Balázs Andrea az Oscar díjas fõszereplõnõvel összehasonlitva is kíváló teljesítményt nyújt. Egy remek színésznõt avat ez az elõadás a Karinthy Színházban. És ezt mindenkinekk látnia kell.
1/10
lentemarton 2017 márc. 31. - 23:31:17 1/10
A darab egy meglehetõsen lassú, korszerûtlen felfogású produkció, amely minden egyes mûfaji klisét felvonultat a szórakoztatás céljából - beleértve a színpadképet, és a rendkívül közhelyes és avitt zenei aláfestést is. Mindemellett nélkülöz mindenféle mondanivalót, tartalmilag meglehetõsen üres, a fordulatok kiszámíthatok, a darab végére az unalomig ismételt durvaságok nyers színpadi bemutatásán kívül semmit sem kapunk. A színészek ugyanakkor minden tõlük telhetõt megtesznek, a csalódás nyilvánvalóan nem az õ játékukban keresendõ. Példátlanul gyenge darab, elkerülését ajánlom. Udvariasságból végigülni pedig valóságos Tortúra.

A színdarab egyébként az 1990-es - Stephen King regénye alapján készült, Rob Reiner rendezte - film színpadi adaptációja, amelyet nem láttam, így összehasonlítási alapom nincsen.