Színház

Traviata

újcirkusz, 12 éves kortól

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Táncszínházi előadás ifj. Alexandre Dumas regénye nyomán -a Kecskeméti Katona József Színház és a Kecskeméti City Balett előadása.

Violettát úgy ünneplik, akár egy koronázatlan királynőt. A feltűnő szépségű, káprázatos ékszerekkel borított nő köré állandósulni látszó férfikoszorú tartozik. A dúsgazdag urak a féltett kincs megszerzéséért folytonosan egymásra licitálnak. Violettának tetszik ez a játék, látszólag szórakoztatja a hajsza. Tudja-e ekkor, mire vágyik valójában? Meglehet, elragadó bája, kellemes egyénisége, veleszületett kulturáltsága őt magát is elégedettséggel tölti el, a megbabonázó szerepét játssza boldogan. Boldogan?

Áttetszően halovány arcát olykor láz égeti, fárasztó köhögési rohamait gyors elzárkózással leplezi. A könyörtelen pillanatok egyikében egy szokatlan érintés, tekintet, segítő szándék, gyermeki kedvesség kezdi rabul ejteni a vadászt. Alfréd közelsége Violetta - számára is meglepően - igazi arcának kontúrjait hívja elő. Váratlan fordulatként lemond luxust jelentő barátairól, életéről, és vidékre költözik szerelmével a romantikusan kölcsönös boldogság jegyében. Ahogy élete óráinak betegsége, úgy ennek az idilli boldogságnak is határt szab Alfréd apja. Kérése, mint a legkeményebb ítélet terhe nehezedik a nő vállára. Búcsúlevelének tartalma nem árulja el önfeláldozása igazságát. Mi lehet az, amiért feláldozza magát és szerelmét? Mi indítja arra, hogy nemeslelkűen mások boldogságát a magáé elé helyezze? Az önsorsrontó folyamat felerősödik, a halál árnyéka egyre feketébb. Kiújul a vidék békéjében elszenderedett betegség, a megaláztatások sora, nincstelenség zárja körül. A titkot kitartóan őrzi, lelke mélyén Alfréd ölelésének feloldozását várja. De csak a Halál öleli egyre szorosabban.

Vendégek: Gömöri Lara, Emanuelle Co, Szigethy Norbert, Salvatore Paonessa, Hoffmann Luca, Lajter Eszter, Bakonyi Jusztina

A(z) Kecskeméti Katona József Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások