Színház

Túl a Maszat-hegyen

bábjáték, magyar, 2010., 6 - 99 éves kor között

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Mesénk főhőse, a kilencéves lakótelepi álmodozó kisfiú, Muhi Andris, mint minden este a mese után, ezen az estén is nehezen alszik el. Álmodozása álommá válva indítja el kalandos útján, hajóra és harcra fel hát, megmenteni Maszat Jankát, aki éppen tőle kér segítséget, a rettenetes, mindent elárasztó Paca cár és pacarondaságai ellen.
Útja során találkozik a kissé szórakozott, de annál náthásabb Angol Költővel, kinek kíséretében legyőzi a mutáns lényeket badarító Pacakikiáltót Badarországban, és aki elvezeti őt a Maszat-hegyre. Ám a lányhoz érve újabb meglepetés várja: Jankát, akiről kiderül hogy kiskorában elhagyott királylány, elrabolták. Éppen most, hétéves születésnapja előtt, ?mert ő az egy? így szól a jóslat, aki a tiszták és a pacák harcát eldöntheti.
Andris folytatja hát útját, szembeszáll újabb száz veszéllyel, a Babaarcú Démontól elcsalt varázsfogmosópohár segítségével megtalálja Jankát. Kimenti a Sikák keféi alól,és bár a Jó Pali Kalóz átveri őket, eladja Jankát a Paca Cárnak, Andris ezúttal sem késlekedik a megmentéssel. Kaland, harc, varázslat és néhány jó barát kíséri álombeli útján, melynek végén Maszat Janka visszahozza a természetes Maszatságot és felszabadítja országát.
A "Túl a Maszat-hegyen" verses meseregény az elmúlt évek egyik legnagyobb könyvsikere. Ennek bábszínpadi átiratához Presser Gábor szerzett zseniális és humoros "maszat-hegyi" dalokat.
Az előadás két részből áll, 6?99 év közötti korosztálynak ajánlott.
Szeretettel várunk minden kicsit és nagyot Operenciás tengeren innen és a Maszat-hegyen túl!

A(z) Kaposvári Egyetem Művészeti Főiskolai kar előadása

Stáblista:

Hozzászólások