Színház

URBAN Circolombia

előadás, magyar, 2011., 15 - 99 éves kor között

Értékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

Az URBAN nem az a cirkusz, amit gyerekkorunkban megszoktunk. Felejtsd el a bohócokat és az idomított állatokat, mert ez nem az a cirkusz....

Félelmetes szaltók, akrobatikus mutatványok- a Kolumbiából érkező fiatal artisták a Fővárosi Nagycirkusz porondján mesélnek nem mindennapi életükről, Cali sötét utcáiról, a nagyvárosi betondzsungel sikátorainak rettegett erőszakáról.

Ha megkérdeznénk bárkit is, hogy mi jut eszébe Kolumbiáról - Colombia - akkor biztosan első helyen a kábítószer, a bűnözés és a szegénység jutna eszébe. Valljuk be, mi magyarok nem sokat tudunk erről a dél-amerikai országról!

Életerő, szerelem, nevetés és hatalmas energia! Ezt nyújtja a Circolombia, fűszerezve latinos hangulattal. -így ír a társulatról a brit Telegraph.

A budapesti ősbemutatón a rapp és a reggaeton zene ritmusára ugorják félelmetes szaltóikat. Előadásmódjukban nincsen semmilyen erőltetett lazaság, mesterkéltség, hiszen ők saját magukat adják, előadás közben a nézők szinte azonnal Cali külvárosi utcáin, terein érezhetik magukat.

Életük valódi siker sztori! A "Circo para Todos" alapítvány támogatásával már meghódították Európa porondjait. Felicity Simpson 1995-ben alapította a cirkusz-művészeti iskolát, hogy segítsen az utcagyerekeken, akik így csavargás és bűnözés helyett megfelelő nevelést és olyan munkát, hivatást kapnak, amely által sikeres emberekké válhatnak. A 16 fiatal artista most a magyar fiataloknak szeretné átadni művészetük pozitív üzenetét: hogyan jutottak el a sötétből a fénybe, a kilátástalanságból az önmegvalósításba!

A(z) Fővárosi Nagycirkusz előadása

Bemutató időpontja:

2011. március 17., Fővárosi Nagycirkusz

Vélemény:

2011 márc. 20. - 10:59:40
2011 márc. 20. - 10:59:40
Utoljára kislányként voltam a cirkuszban, egy "hagyományos" elõadáson. Azok közé tartozom, aki nem rajong a bohócokért, nem vonzza a flitter és a strasszok, éppen ezért ez az elõadás felkeltette az érdeklõdésem. Tegnap párommal együtt megnéztük. Nem csalódtunk, nagyon hamar elröppent az a másfél óra. Nekem fõleg azért tetszett, mert egy történetbe voltak ágyazva a mutatványok, volt mondanivalója és nem utolsó sorban: nagyon ügyesek voltak a hölgyek és urak:)Akit a leírás alapján érdekel a dolog, annak ajánlom jó szívvel, ma még megnézheti.