Színház

Utazás az éjszakába

dráma, magyar, 2013.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

UTAZÁS AZ ÉJSZAKÁBA: A MEGSEMMISÜLÉS DRÁMÁJA!
Eugene O'Neill személyében azt a drámaírót tisztelhetjük, aki megteremtette az európaival egyenrangú, modern amerikai drámairodalmat, művei a modern amerikai színház legkiválóbb mesterévé avatták. Legtöbb művének témája az önmagát kereső, meghasonlott, önpusztító ember válságának ábrázolása, a kilátástalanságból való kitörés, szabadulni vágyás megjelenítése.

O'Neill drámáit áthatják az életrajzi elemek, a saját élettapasztalat, a személyes élmények sokasága. Igen változatos, színes, nyughatatlan életet élt: volt tengerész, aranyásó, színész, újságíró.

Az Utazás az éjszakába hősei is a teljes reménytelenség megtestesítői, szeretet és gyűlölet rabjai, olyan emberek, akik nem képesek megfelelni sem a társadalom, sem a családeszmény elvárásainak.

A Szolnok Szigligeti Színház előadásának talán nyomasztó helyszíne James Tyron a közepes tehetségű színész és családjának nappalija, ahol a néző tanúja lehet a széteső, megsemmisülő család néhány utolsó, éjszakába nyúló órájának. Nagyon szép, nehéz, de felemelő élményt nyújt a közönségnek, valamint négy egyenrangú, kiváló szereplehetőséget a színház művészeinek, akik élve a lehetőséggel és a szerepek által megkívánt tehetséggel, drámai erővel jelenítik meg a négy nagyszerű figurát: Császár Gyöngyi, Karczag Ferenc, Barabás Botond és Dósa Mátyás. Négy kiváló, nagyformátumú alakítás. Érdemes eljönni és megnézni az előadást, amely színvonalas, szívszorító estét kínál a Tisztelt Nézőnek.

A(z) Szigligeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2013. október 6., Szigligeti Színház

Stáblista:

Szereplők

James Tyrone
Mary Cavan Tyrone
Ifj. James Tyrone
Edmund Tyrone

Alkotók

Hozzászólások