Színház

Vadak Ura -The Covenant

musical, 2021., 3 éves kortól

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A Tesla alkotóinak új egész estés musicalje követve a nagy klasszikus családi musicalek értékteremtő hagyományait (Oroszlánkirály, Dzsungel Könyve) látványos jelmezkavalkádban (Zséli Csilla), hihetetlenül dinamikus dalokkal (Sebestyén Áron) és koreográfiákkal (Re-Production, Benkő Dávid, Benkő-Morvai Veronika), valamint a térben elhelyezett 90nm LED falak által kínált 21. századi vizualitással, élethű animációkkal (Forward Productions) mutatja be a „NYOLC KLÁN” által vezetett nagyerdő életét, történetünkben megjelenítve az „ERŐSEK” klánjait, köztük a „Farkasok Szövetségét”, a „Rókák Nemzetségét”, és a „Medvék Klánját”, kik hol erejükkel, hol pedig sármjukkal vagy ravaszságukkal, - ki, ki a maga képességével - küzdenek a vágyott hatalom eléréséért.

Hűség, kaland, szerelem, misztika, szépség, a természet dicsérete, ének, zene, tánc, próza, költészet és a Tesla musicalben megszokott nagyívű slágerek, melyek az előadás után hosszú órákkal később sem mennek ki a fülünkből… Az új magyar musical mindezeket ötvözi és kínálja egy szeretnivaló, veszélyekkel és katartikus pillanatokkal bőven dúsított story-ban, melyhez a roppant látványos vizuális élménykeretet 80nm tematikusan megépített LED fal díszlet hívat majd biztosítani! A remekbe szabott alkotás nem csak gyermekeinknek készül! Az alkotóstáb - író: Egressy Zoltán, zeneszerző: Sebestyén Áron, dalszöveg: Müller Péter Sziámi, rendező: Pataki András, kreatív ötletgazda: Vona Tibor - ismét nagycsaládi szórakozást és feltöltődést ígér, mely időálló közönségbarát érték reméljük, hogy a covid hosszú bezártsága után kortól függetlenül ad majd valamennyiünknek élményekben gazdag kikapcsolódást.

Müller Péter Sziámi dalszövegíró, dramaturg kiemelte:
“Állatos darabot eddig még nem írtam, de mindig nagyon szerettem volna. Agyar, Azuka, Szerafina és a többiek - a Vadak Ura karaktereire komoly munka és minőségi játék dalokat írni. Remélem, a nézők apraja, nagyja, hozzánk hasonló önfeledtséggel szórakozik majd az előadásokon.”

Egressy Zoltán író elmondta:
“Ritkaság, amikor egy felkérés és valamiféle megfogalmazatlan belső késztetés találkozik. Ez rövid időn belül már másodszor történik meg velem, ugyanazzal az alkotócsapattal, amelynek minden tagja profi módon, szívvel-lélekkel dolgozik. Emlékezetesen jó munkafolyamat eredményeként született meg a Tesla-musical, most pedig részese lehetek a Vadak Ura című új magyar produkciónak. Felnőtteknek is szóló mesét írni az igazság kereséséről, a szeretetről, az elfogadásról, lehetőség szerint érdekes figurákat teremteni, és azokat életre kelni látni nagy boldogság - remélem hasonlóképpen érzik majd a nézők is.”

 

Bemutató időpontja:

2021. október 15.,

Stáblista:

Szereplők

Azuka, az afrikai varacskosdisznó lány
Agonisz úrfi, az újgazdag vadorzó
Alfréd a vaddisznó vezér, Agyar apja
Wanda, az orákulum óbagoly
Kafa, Hektor medvezér fia/Bódog, Balkó farkasvezér fia
Kafa, Hektor medvezér fiaBódog, Balkó farkasvezér fia
Mira, a rókaúrnő lánya
Gusztáv, Agonisz úrfi segédje

Alkotók

Hozzászólások