Színház

Vakond

előadás, magyar, 2009.

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

Jeff Dawson arra hivatott, hogy az emberek szemét gyógyítsa, hogy szeresse a családját, hogy megtanítsa a fiát vezetni, hogy képes legyen kezelni a lánya kamaszkori sátánizmusát, hogy hűséges legyen a feleségéhez, hogy szeresse a country zenét, hogy elmenjen a seriffel horgászni, hogy elviselje, ha valaki beszél hozzá, hogy elviselje, ha valaki akkor is beszél hozzá, amikor nem beszél hozzá senki, hogy kölcsönadja a cipőjét egy elmebetegnek, hogy dührohamot kapjon, ha valaki a magyar Alföldet emlegeti, hogy szeresse Puccinit, hogy megbocsásson az istennek, amiért az már nem tud segíteni, hogy szeresse a kutyákat, hogy egy város hőse legyen, hogy egy város réme legyen, hogy önmaga réme legyen, hogy önmaga rémálma legyen és hogy képes legyen röhögni rajta, ha egyszer talán felébred belőle.

A(z) Katona József Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. február 15., Katona József Színház

Stáblista:

Szereplők

Jeff Dawson (szemészorvos)
Sarah Dawson (Jeff felesége)
Danny Dawson (Jeff fia)
Julie Dawson (Jeff lánya)
Mihail Gromov (pszichiátriai ápolt)
Sandra (Gromov lánya)
Vakond (Gromov szobatársa)
Dr. Brown (a kórház igazgatónője)
Bob Tucker (a város serifje)
Nick (a kórház biztonsági főnöke)
Gloria Mitchel (ápolónő)
Buck Mitchel (Glória férje)
Angelica (szökött elmebeteg, betegszállítónő a korházban)

Alkotók

Hozzászólások

Nada88 2009 okt. 10. - 17:01:38
Ez most vicc, vagy tényleg nem játszák többet :S? Félévet ment és vége? Pedig nagyon kiváncsi voltam rá. Nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar megbukik ez a darab.
10/10
csuribuksi 2009 márc. 22. - 16:47:00 10/10 Előzmény FAnatiker22
Kiváló elõadás.
Az, hogy a nézõ azt érezhette, mintha a darabban szereplõ elmegyógyintézetben lenne, azt mutatja,nagyon hiteles és kiváló elõadás.
FAnatiker22 2009 febr. 15. - 10:11:48
A 13-i elõadást néztem meg és a legnagyobb jóindulattal is azt kell, hogy mondjam, borzalmas voltam, ahogy közeledtünk a vége felé úgy nõtt szenvedéseim is...egyre közelebbinek éreztem azt az elmegyógyintézetet....
Kedvenc színészeim zömét felsorakoztatta a darab, a színpad is igen jó volt, de csalódtam most a rendezõben és csak azt tudom kérdezni, miért kell egy ilyen - nemistudommineknevezhetõ - valamit színpadra vinni...
A színészeket sajnálom, akiknek estérõl estére bele kell bújniuk ezekbe a szerepekbe és tettetni, hogy jó, hogy érték...
thölgyess 2009 febr. 14. - 13:07:10
A katyvasz az megfelelõ kifejezés! Minta érték nélkül... Szánalmas ez a színház, mert nem a Néger és a kutyák vonalát követi, azt nem meri!!! Zsótér rendezése kicsit más színvonalú, lám, Egerben meg merték csinálni a közönség ellenében is! Itt meg iszonyatos energiát, tehetséget és ami szintén fontos: pénzt ölnek /az én adó-tízezerforintjaimból/ egy ilyen silány vacakba. Az elsõ részben, amely óráknak tûnt, pedig csak ötven perc, jókat aludtam, lehet, hogy a jó részek éppen akkor voltak?!? A rossz színészek , (H.K. - J.A.) nem érdekelnek, de csak sajnálni tudom Elek Ferit, Kocsist, Fullajtárt, Pelsõczit, Tenki Rékát... De kicsit még Gothárt is: nem tud olvasni?!?
2/10
tettinger 2009 febr. 14. - 08:49:52 2/10
Korai volt az öröm, mikor sikerült megszabadulni a Bodó Viktor Látványpékség sületlenségeitõl. Gothár, aki hajdan olyan darabokat rendezett, mint a Kés a tyúkban, vagy a Walpurgis-éj, szakmai tudását és invencióját egy baromságnak kölcsönözte. Megépítette Pintér Béla kör-színpadát, de az tartalom nélkül nem mûködik. Szellemesek a mozgó plexi-falak, jók a ruhák, nagyon jó színészek vergõdnek és enyésznek el a semmiben. Az úri közönség hadd higyje, ez a körszerû, "modern" színház...de ez csak, az "író" V.A. szavaival: "szar".