Színház

Vasárnap nem temetünk

előadás, 2 felvonás, 165 perc, magyar, 2008.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

BOHUMIL HRABAL cseh prózaíró művei rendkívül népszerűek nálunk. Legendássá vált alakjai a köztudatunkban élnek. Ismerjük és szeretjük őket Jiri Menzel filmjeiből. Idézzük mondataikat, hiszen közel áll hozzánk az a fajta prágai irónia, humor, komikum, melynek Hrabal nagy mestere.
Olyan előadás készül a Bárka Stúdiójában - MEZEI KINGA színész-rendező és GYARMATI KATA dramaturg-író elképzelései nyomán -, ahol a szürrealitás az iróniával, az egyszerűség a magasztossal, a bölcsesség a közhellyel keveredik, hogy mindez az élet dicséretéről szóljon, mert "édesjóistenem, ez az élet mégiscsak bolondulásig gyönyörű!".

"A disznóölés az ugyanolyan, nagyságos asszonyom, mint amikor a pap misét mond, mert mind a kettőben vérről meg húsról van szó."

A(z) Bárka Színház előadása

Bemutató időpontja:

2008. március 7., Bárka Színház

Stáblista:

Hozzászólások

Criobs 2009 febr. 05. - 09:56:53
Aki kedveli Hrabal, iróniával átszõtt, humoros, könnyed (néhol túlburjánzó fantáziával megáldott) stílusát, az nem fog csalódni az elõadásban sem. Hrabal több alkotásából vannak válogatva a darab jelenetei, amik Mezei Kinga (rendezõ) és Gyarmati Kata (dramaturg) nagyszerû munkájának, és a kiváló színészi játéknak köszönhetõen teljes mértékben visszakapjuk a Hrabal-mûvekbõl megszokott hangulatot. Nagypál Gábor és Nagy Gábor karakterét különösen szerencsés választásnak találom a szerepükhöz. Nagy G. alakját egybõl tudtam az általam korábban olvasott Hrabal-hõsök, mint pl. Jan Ditì (Õfelsége pincére voltam) és Milos (Szigorúan ellenõrzött vonatok) szerepével azonosítani.
Ismét nem csalódtam a Bárka Színházban. A „Vasárnap nem temetünk” nekem 10/9.
(Csak azért nem 10, mert néhol vontatott volt, de ezt leszámítva, kitûnõ rendezõi, dramaturgi és színészi megoldás összessége a darab.)