Színház

VERES Flóra/TalkingBodies (H) Egy az egyben (munkabemutató)

táncelőadás

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

L1danceFest 2019 – Budapesten az L1 Egyesület szervezésében - nemzetközi kortárs táncszínházi előadások fesztiválja.
2019. Szeptember 3-án rögzített munkabemutató felvétele.
Alkotó/Koreográfus/Előadó: Veres Flóra
Zeneszerző/Előadó: Horváth Ádám Márton
Mentor: Ladjánszki Márta
Fénytervező: Zakariás Máté
Videó: Tóth Mátyás

Az „Egy az egyben” egy világ ahol felpróbálhatjuk az élet szerepeit és szabadon alakíthatunk rajtuk.

„Férfi, nő, anya, apa, gyerek. Egyik szerepből lépünk át a másikba, miközben megmaradunk az elsőnek is lenni. Az „Egy az egyben” egy világ, ahol felpróbálhatjuk ezeket és szabadon alakíthatunk rajtuk. Belső utazás időn és téren át, érintve a szerelmet, hiányt, közösséget, magányt, nemeket és nemtelenséget, önmagunkat és egymást, hogy végül megérkezzünk az új önmagunkba…"

„Egy az egyben" egy fizikális, tánc-performansz kutatás, a test és lélek újjászületését, az élet során való átalakulását, folyamatos formálódását, a személyiség rétegződését, színesedését járja körbe. Hogyan bújik elő az „ember” a testből, hogyan alakul át gyermekből szülővé, miközben megmarad gyermeknek is lenni. Hogyan hat ez a fejlődés a személyiségre, hogyan formálja a világlátást az „örökölt” élet. Mi az, amit kapunk, amivé leszünk vagy amit átadunk, hogyan van kapcsolatban múlt és jövő rajtunk keresztül?
Életünkkel egy kis szeletet „vágunk ki” a világból és az Időből, ezt kapjuk és töltjük meg.
Ezt a kapott időt tömörítem most össze egy színházi előadás kereteibe.

Veres Flóra az örök kereső. A Magyar Táncművészeti Főiskola után Hollandiában majd Belgiumban képezte tovább magát. Munkái és ösztöndíjak révén eljutott Spanyolországba, Franciaországba, Németországba, Szicíliába és az USA-ba, alkotói és táncos rezidenciákon vett részt. 2018-ban a hollandiai Fontys Művészeti Akadémia Performing Public Space szakán szerzett mesterszakos diplomát. 2016 óta folyamatosan együtt dolgozik a Cipolla Collectivával és TalkingBodies néven önállóan alkot. Munkáiban a test és lélek viszonyát kutatja, személyes és csoportos szinten is; a mindenkori jelen pillanat megélésének lehetőségeit, a szavak nélküli egymásra figyelés és közös megértés energiáit. 2018-ban az L1 Egyesület rezidens művésze, és 2019-től tagja.

Hozzászólások