Színház

Vers a bajnoktól

irodalmi est, magyar, 2015.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Bajnokok verselnek a Nemzetiben!

Híres magyar sportolók rímelnek november 5-én a Nemzeti Nagyszínpadán! A Vers a bajnoktól című esten olimpiai, paralimpiai, világ-, Európa és magyar bajnokok mondják el kedvenc verseiket a világot jelentő deszkákon.

2014-ben a Magyar Nyelv Napján, november 13-án rendezte meg először a Nemzeti Színház a Vers a bajnoktól estet. A most második alkalommal jelentkező eseményen, november 5-én este 7 órától ismét nagyszerű, közismert és szeretett magyar sportolók mondják el kedvenc verseiket a Nemzeti Színház Nagyszínpadán.

A sportolók nagy örömmel, de legalább akkora izgalommal vállalták a versmondást az esten, hiszen ne feledjük: a színpad nem az ő természetes közegük, különösen, ha verset kell mondani. A tavalyi élmények alapján azonban bátran állíthatjuk: szavalással is bajnoki teljesítményt nyújtanak!

Az idei eseményen verset mondanak: Szávay Ágnes teniszező, Sors Tamás kétszeres paralimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok úszó, Gergely Gábor világ- és Európa-bajnok asztaliteniszező, Détári Lajoshatvanegyszeres válogatott, hétszeres világválogatott és egyszeres Európa-válogatott magyar labdarúgó, Kökény Bea Európa-bajnok, olimpiai és világbajnoki ezüstérmes kézilabdázó, Kőbán Rita kétszeres olimpiai, többszörös világ- és Európa-bajnok kajakozó, Rátgéber László, Magyarország egyik legsikeresebb kosárlabda mesteredzője, Czene Attila, olimpiai bajnok úszó, Módos Péter olimpiai, és VB bronzérmes birkózó, Balogh Gábor világ- és Európa-bajnok,olimpiai ezüstérmes öttusázó, Petrovics Gabriella Európa-bajnok ökölvívó, és Besenyei Péter világbajnok műrepülő.

A műsort Kovács Kokó István olimpiai és világbajnok ökölvívó és Mohay Bence sportriporter vezetik majd, és az este folyamán a sportolók mellett a Nemzeti Színház művészei, Tompos Kátya, Olt Tamás, és Bakos-Kiss Gábor énekelnek majd. Az estet Seres Tamás rendezi.

A(z) Nemzeti Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások