Színház

/Verziók

táncelőadás, 2002.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"Kutatok a művészek, tudósok után, akik démonként, párhuzamos világok követeként, változások erjesztőjeként működnek saját felségterületükön. Hiszek a létezésükben, ezért keresésem során kameraként igyekszem működni: saját mozgásomat így hozom összhangba a démonéval. Izgat a gondolat, hogy minden transzparens, minden átlátható. A szürrealizmussal kezdődő posztmodern művészet legjobb pillanataiban azt mutatja be, hogy a láthatóság zónái folyamatosan változnak. Ha ezt elfogadjuk, akkor már változó identitás-zónákkal is rendelkezünk. A táncos egybeolvadása felvett karakterével a teljes átláthatóság illúzióját erősíti. Egyéni létünkben mindannyian számtalan zónával rendelkezünk, saját láthatóságunk is folyamatosan változik."
(Csabai Attila)

A KOMPmÁNIA Társulat látványos, meglepő tér-idő utazásra hívja nézőit. A /Verziók a sokunkban megfogalmazódó kérdéseket, kétségeket sűrítve, a mozdulat, a test nyelvén ábrázolja. Tér és idő fogalma az elmúlt két évtizedben hatalmas átalakuláson ment át: relatívvá vált a "messze", a "közel", a "régmúlt", a "jövő".
Az előadás jelmezei, ruhái (melyek a divat történetének állomásai közül is számosat megjelenítenek) a játékosok második bőreként szerepelnek, viselkedésüket alapvetően befolyásolják. Mozdulataik erotikája test és mez "összejátszásából" fakad. A szexuális fantázia, a vágy széttöri bilincseit, ruha és test összekeveredik, egymásba olvad hús és szövet.

A(z) Kompmánia Társulat előadása

Bemutató időpontja:

2002. december 6., Kompmánia Társulat

Stáblista:

Hozzászólások