Színház

Világvége szerelem

előadás, magyar, 2011.

Értékelés:

3 szavazatból
Szerinted?

"Hány méter a szeretet?"

Szerelem Debrecenben - szerelmes Debrecen - szerelmem, Debrecen...

Új musical születik Debrecen legendás rock-együttesének dalaiból Vidnyánszky Attila rendezésében, mely egy debreceni lány és egy fiú szerelmének történetén és mára slágerré vált dalokon keresztül vall a városról.

A PG csoport a nyolcvanas évek végén alakult Debrecenben, a Kossuth Egyetem hallgatóiból. A zenekar az évek során koncerteket adott Moszkvában, európai turnén vett részt és eljutott az Egyesült Államokba is. Megnyerte a Marlboro Rock-In '95 hazai tehetségkutató versenyt, amelynek Svájcban rendezett nemzetközi gálájára is meghívást kapott, ahol olyan világsztárokkal léphetett fel, mint Bob Geldof, Neil Young és a Pearl Jam.

Jantyik Zsolt az együttes frontembere, énekese, Csokonai- és eMeRton-díjas szövegíró. A zenekar további tagjai: Jantyik Csaba (gitár), Fazekas László (bass gitár), Kiss Attila (dob).
A lemezeiken olyan ismert zenészek működtek közre, mint Németh Alajos - Lojzi (Bikini), Tátrai Tibor, Lukács László (egykori PG tag, Tankcsapda) és Lovasi András (Kispál és a Borz). 2008-ban új CD-vel jelentkeztek "Nem sietünk sehová" címmel, amelyet egy jubileumi koncert-DVD egészített ki. A születő musical címadó dala is e lemezen jelent meg.

"Megnőttek a fák a ház előtt,
a legkisebb ágnak is lombja nőt,
megöregedtek az állatok,
de régen voltam nálatok.

Apa pihen a fák alatt,

álmában gyermekként szalad,
Anya elteszi a befőttet,
ezek a gyerekek milyen gyorsan felnőttek.

Hány méter a szeretet, s ha mérhető ki méri meg?
Hány méter a szeretet, ami mindenhol mindennél édesebb?"

A(z) Csokonai Színház előadása

Bemutató időpontja:

2011. március 11., Csokonai Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
OPeti73 2011 nov. 15. - 21:11:52 10/10
Egy PG Csoport számokra épülõ darab nem lehet rossz.. és ha a zenekar is együtt szerepel a Csokonai színház nagyon tehetséges fiatal színészeivel.. Hát ezt meg kell nézni! :) Ajánlom mindenkinek!