Színház

Visszavonulás

előadás, magyar, 2017.

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Edward és Alice több mint harminc éve házasok. Életük békés és kellemesen unalmas. Látszólag minden rendben velük: egészségesek, szeretik a munkájukat, takaros kis házban élnek, és egyetlen fiuk, Jamie is felnőtt, már a maga útját járja. De úgy tűnik, annyi közös emlék és élmény ellenére házasságuk mégis zátonyra futott.
Vajon a szeretet, egymás kölcsönös tisztelete vagy a megszokás elég egy házasság megmentéséhez? Lehet-e, érdemes-e új életet kezdeni ötven fölött? És mit tegyen egy felnőtt fiú, aki azt látja, szülei éppen felforgatják, elszúrják az életüket, és minden, ami addig a biztonságot jelentette számára, darabokra törik.
William Nicholson angol író műve - amely a New York-i Broadwayn 2003-ban aratott óriási sikert - megrendítően szép és felkavaróan őszinte darab a házasság buktatóiról, a szeretetről, az öregedés elleni küzdelemről, a feladásról és a visszavonulásról.
A szerzőt 1994-ben jelölték Oscar-díjra a Shadowlands című színművének (itthon: Árnyékország) filmes adaptációjáért. Ő volt a Gladiátor című film egyik forgatókönyvírója is.

A(z) Rózsavölgyi Szalon Arts & Café előadása

Bemutató időpontja:

2017. november 27., Rózsavölgyi Szalon Arts & Café

Stáblista:

Hozzászólások