Színház

Vörös ördögök

előadás, 2 felvonás, 2018.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Négy fiatal lány Londonban az angol kupadöntőre készül. Nemrég még egy gimnáziumi osztályba jártak, de szociális, társadalmi és anyagi helyzetük nagyon különböző.
Vágyaik, céljaik, ambícióik meglehetősen beszűkültek, vagy egyáltalán nincsenek. Az egész generációjukat fojtogató reménytelenség hajszolja bele őket az egyetlen közös, mindent pótolni látszó, az együvé tartozás felemelő érzését ígérő futball-mániába. Hamar kiderül, hogy a foci valami helyett van: kinek a családot, kinek a közösségi élményeket, kinek az értelmes célokat, de legfőképpen az igazi öröm és boldogság megszerzését pótolja, amire saját élethelyzeteikben egyáltalán nem látnak esélyt. A kupadöntő körüli izgalom kirobbantja köztük azokat a konfliktusokat, amelyekkel naponta együtt élnek (munkanélküliség, rasszizmus, generációs és családi problémák, agresszió, szex és szerelem, stb.) , amelyeket napjaink gazdasági és társadalmi válságban szenvedő világa erre, a felnőtt életbe most induló, fiatal generációra zúdít, és amelyeket nem elég elszenvedni, de szembe is kell velük nézni.
Az előadás a fiatalok nyelvén szól, nyersen és könnyedén, játékosan, súlyos és szigorú tartalma ellenére is sok humorral, nevetéssel. Az erős érzelmeket hordozó és felszabadító játék egyszerre szórakoztat és szembesít.

A(z) Tesla Teátrum előadása

Bemutató időpontja:

2018. május 26., Tesla Teátrum

Hozzászólások