Színház

We Love Arabs

táncelőadás, 35 perc, 2014.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Hillel Kogan-t az Izraeli Tánckritikusok Köre "2013 Kiemelkedő Alkotója" címmel illette a "We Love Arabs" című munkájáért. "Hillel Kogan nagylelkű, sokoldalú előadó. Ez a munka egy kiegyensúlyozott folyamat során készített alkotások tetőpontját jelenti, ami egy olyan elkötelezett, független tánc-gondolkodót tár elénk, aki egyedülálló felfogásával folyamatosan kihívások elé állítja a közönségét. Kogan intelligens és meglehetősen felforgató szövegeket használ, amik egy részről tükörbe nézésre kényszerítik a nézőt, másrészről hegyes nyilaikkal elegánsan és humorral boncolgatják a tánc színtéren kívül uralkodó magatartásformákat. Senki nem menekül éles vágásai elől, saját maga sem. A "We Love Arabs"-ban Kogan a komplexitást a szándék világosságával elegyíti, minden mozdulat, szó és eszköz szorosan össze van kötve. A koreográfia váratlanul egyensúlyra talál az óvatosan ösztönös és a mégis meglehetősen kidolgozott struktúrában.

Hillel Kogan 1974-ben született. A Barsheva Ensemble-ben, a svájci group Nomades-ben, a portugáliai Gulbenkian Ballettben eltöltött táncos karrierje alatt táncegyüttesek és fesztiválok számára készített munkákat Izraelben és külföldön. Hillel Ohad Naharin asszisztense, és a Batsheva Ensemble-ben próbavezetőként dolgozik.

Adi Boutrous 1989-ben született Beer Shevában. Izraeli koreográfusokkal táncol, mint például Iris Erez, Dana Ruttenberg, Shlomi Twizer, Edmond Rousseau, Bosmat Nussan és mások.
Az izraeli független táncszéna számára is készít különböző eseményeket. 2013-ban megnyerte a fiatal koreográfusok első díját Tel Avivban, a "Shades in Dance" versenyen.

A(z) MOM Kulturális Központ előadása

Stáblista:

Hozzászólások