Színház

West Side Story

musical, magyar, 2001.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

"A modern nagyvárosi környezetbe helyezett Rómeó és Júlia történet az 50'-es évek végén forradalmian újította meg a musical műfaját. Bernstein zenéje és Robbins koreográfiája virtuóz módon fejezte ki a fiatalkorú bandák vérre menő harcát, az egyre ridegebb világban is továbbélő érzelmeket, szenvedélyeket.
"Nincs az az embertelen világ, mely teljesen kiforgatná az embert önmagából, az emberi érzelemvilág elpusztíthatatlan - ezt fejezi ki a musical és legsikerültebb alkotása, a West Side Story." - Ezt írta a műről 1963-ban Hermann István, megfogalmazva mindazt, ami az ezredfordulón túl is hitelessé teheti a darab bemutatását. Nem véletlen, hogy négy évtizede megszakításokkal, de mindig ott szerepel a magyar színházak repertoárján is a musical. Bár a darab születésekor oly vadnak és kegyetlennek ábrázolt bandaháborúk, a mai, zordabb világban már már-már nosztalgikusan szelídnek tűnnek, a mű mégis mindig lenyűgözően hat a nézőkre.
Bernstein zenéje ma is fantasztikus, felülmúlhatatlan remeklés. Miért is jutott eszébe mégis a 90'-es évek végén David Packnak, Bernstein tanítványának és barátjának, hogy egy új hangszereléssel készítsen lemezfelvételt a musical dalaiból? A dolog közel áll a szentségtöréshez. Ám ahogy Bernstein annak idején a saját zenei elképzeléseit korának legpopulárisabb hangzásvilágával helyezve szólaltatta meg, ugyan ezt tette most David Pack is: a mai rock-, soul-, funky-, rap-, és jazz-zene stílusában újra értelmezve Bernstein muzsikáját. Az eredmény a felfedezés erejével hat és napi közelségbe hozza a darabot a legfiatalabb hallgatókhoz is.
Ez a hangszerelés, ez a megszólaltatás "élőben" még sehol a világon nem került közönség elé. Az Ünnepi Játékok bemutatója ilyen értelemben a mű, zenei megújításának színpadi világpremierje. "

A(z) Bakáts téri Szabadtéri Színpad előadása

Bemutató időpontja:

Stáblista:

Hozzászólások