Színház

What age are you acting?

táncelőadás, 2015.

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

What age are you acting? (Milyen idősnek játszod magad?) - Az életkorok relativitása a telítettség és az üresség keringője.

A bensőnkben több kort hordozunk; a múltat, a jelent, és a jövő kivetülését. Nyomokat hagyunk az időben, és ahogy múlik, az idő rajtunk is nyomot hagy. Megadjuk magunkat az időnek vagy ellenszegülünk neki? Félünk a haláltól, vagy elfogadjuk, hogy minden körforgásban van? (Giulia Galvan)

A What age are you acting? című előadás az Act Your Age európai projekt keretén belül született és készült el.

A What age are you acting? az idő, a korszakok és korok inspirálta képek sorozatán alapul. A két főszereplő a személyes történeteit viszi a színpadra, és arra buzdítják a közönséget, hogy velük együtt belépjenek egy, a reneszánsztól a kortárs művészetekig terjedő látomás-sorozatba, mely mélyen az emberi testben, álom és valóság határán halad.
A színpadi kísérlet megtöri az előadás klasszikus értelmezését, szándékosan töredezett párbeszédet nyit az ideális és a valóságos, a klasszikus és modern, a forma és tartalom, a tökéletlenség és a tökéletesség, az önmegtartóztatás és a dekadencia között. A tréfás improvizációkba oltott virtuozitás az élet szépségét adó állandó tökéletlenség kifejezési formájává válik.

Az előadás a csúnyaságot olyan szükségszerűségnek mutatja, mely képes rávilágítani a valódi szépségre, a sztereotípiák ellenében.

Vidám, változó színekkel és hangulatokkal operáló jelenetek tükrözik vissza az előadók és a közönség közötti párbeszédet - vagy azok hiányát. Empátiát hoznak létre a művészek és a nézők között, elidőzve (mint ahogy az gyakran előfordul a való életben is) a kudarc és a lelkesedés közti állandó hullámzást, ami visszavezet a dolgok legalapvetőbb természetéig, és ahhoz a vágyunkhoz és szükségletünkhöz, hogy az Univerzum hatalmasságában megtaláljuk az egyszerűséget.

Szembesítés és összecsapás az emberi lénnyel: az Act Your Age program keretében megvalósult kutatás szintézisét látjuk az előadásban.

Az előadás kidolgozása a finomságon alapult: mint a hegedű húrjai, melyek bármelyik pillanatban ki tudnak alakítani párbeszédet a színészek és a közönség között, hangozzanak azok tökéletesnek vagy hamisnak, mégis élők, elevenek.

Az élet szépségében megjelenő állandó tökéletlenség - ez összegzi Sivlia Gribaudinak az Act Your Age program koncepciója szerint megalkotott előadását.

Az előadás lehetővé teszi a nézőknek, hogy kereteket fedezzenek fel - ez segít abban, hogy elragadják őket az érzéseik a meztelen előadók előtt, akik a saját múltjukat, jelenüket és más emberi lények jövőbeli történeteit mutatják be.

Az élet örök, a születéstől a halálig tartó körforgásának bemutatásával a cél a kliséktől mentes, aktív és közvetlen kapcsolat kialakítása a közönséggel.

A 66 éves Domenico Santonicola így jellemzi magát a színpadon:
"Elvesztem a látásom, alig hallok, a szívem gyorsabban ver, a hangom elcsuklik és a kezeim kacskák, míg a szellemem és az érzéseim egyre szenvedélyesebbé válnak."
"Az irónia ellenméreg" - mondja Silvia.

A(z) MU Színház előadása

Stáblista:

Hozzászólások