Színház

Yerma

táncelőadás, magyar, 2009.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

"Ez a koreográfiám tisztelgés az idén hatvanéves, miskolci születésű Vajda János előtt, akinek a nevéhez olyan színpadi művek kötődnek, mint a Barrabás, a Mario és a varázsló, a Leonce és Léna, a Karnyóné... Az ő műveiből állítottam össze a Frederico García Lorca Yerma című színdarabja ihlette koreográfiám zenéjét. Vajda János számunkra külön is írt zenét három Lorca-versre, és szerzett egy klarinétszólót is...
Lorca Yermája nagyon spanyol történet, ám a témája egyetemes. Vajda János zenéi és az a koreográfia és színpadi világ, amelyet én elképzelek: mai és magyar. Anélkül "aktualizálom" azonban a lorcai történetet, hogy megváltoztatnám a mű eredeti dramaturgját. Követem, mert elég erős alapanyag ahhoz, hogy rajta keresztül elmondhassam a magam üzenetét. Azt, amit nőről és családról, vágyról és anyaságról gondolok." (Kozma Attila szavait lejegyezte:Kornya István)

A(z) Miskolci Nemzeti Színház előadása

Bemutató időpontja:

2009. április 29., Miskolci Nemzeti Színház

Stáblista:

Hozzászólások

10/10
piroskaa 2009 ápr. 29. - 22:27:45 10/10
Fantasztikus elõadás volt! Köszönet ezért a szép estéért az egész társulatnak! Vajda zenéje muzikális, nem "elrettentõ". A koreográfia szépen megkomponált, a háttérként vetített film tükrözte alkotójának érzékenységét, tehetségét. És tisztelet Lukács Ádámnak a szép klarinétszólóért, s hogy utána még csodálatosan táncolt is. Nagyon ügyes a társulat, megérdemli, hogy megkapják a megfelelõ támogatást további munkájukhoz. Aki teheti nézze meg!