Színház

Your body - My landscape

táncelőadás, 2013.

Értékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Végigsétálok tested tájképén
Engeded, megmutatod
De, ahol kell, akár be is török

Vegyük fel a nagy barna csizmákat, és kérjük fel egymást egy táncra!

Jelen korunk gyermekeiként a bizonytalanság eluralkodását tapasztaljuk világunkban. Európa nyitott határai egyre inkább összeütközésbe kerülnek a gazdasági válság negatív következményeivel, és a létbizonytalanság mozgásba lendíti a kollektív gyűlölködés erőit.
Mi egy olyan játékot játszunk egymással, amely az egyéni emberi testet, mint tapasztalataink értékes tartályát ünnepli. Olyan tapasztalatokét, amelyek ugyanakkor túlmutatnak az egyénen, hiszen minden, ami történik velünk más emberekhez és különböző helyekhez kapcsol bennünket. Ezek a tapasztalatok egy sajátságos tájképet formálnak testünkben: egy tájképet, amelyben a nap felkúszik a véget nem érő mulatság hegye mögött, és amelyben egy szirén úszik a könnyek tengerén át.

A duettben ezeknek testünkben rejtőző tájképeknek a felfedezésére koncentrálunk. Megnyitjuk magunkat a másik előtt, hogy bepillantást nyerjünk egymás világába, egy olyan világba, amely gyökeresen eltér a sajátunkétól nemünk különbözősége és a több mint 20 év korkülönbség miatt, valamint annak következtében, hogy Európa két távoli, és akkoriban még nagyon más politikai helyzetben lévő országában születtünk és nevelkedtünk fel.

A "Your body - My landscape" Berger Gyula és Roos van Berkel első közös koreográfiai együttműködése. Ez a kultúrák találkozásából születő projekt egyben a műfajok találkozását is segíti, összehozva egymással eltérő életkorú, más-más szakmai tapasztalattal és eltérő intézményi háttérrel rendelkező holland és magyar művészeket.

A(z) Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház előadása

Stáblista:

Hozzászólások