Színház

Zoletnik Sophie: Bab(a) // Louise és Daniel Relle: unfold/untold 

újcirkusz

Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Bethlen Téri Színház és az InSpirál Cirkuszközpont Találkozások Újcirkusz pályázatának dupla estje.
Alkotók: Zoletnik Sophie, illetve Louise és Daniel Relle
A két produkció közt a kávézóban szakmai beszélgetést és filmvetítést tartanak.

Zoletnik Sophie: Bab(a)

Ez egy duett a meg nem született magzatommal, Vele aki bennem nő és velem van és mégsem ismerem. Róla és rólam, ahogy egymást alakítjuk, együtt változunk. Most még “bab”, majd ha megszületik lesz “baba”. A terhességről, a növekedésről, a testi átalakulásról és az elme állapotáról, hormonokról és harmóniáról, egészségügyről és jogi mizériákról.
„Minden bizonnyal ez lesz életem legnagyobb alkotása!”

A várandósságom inspirálta ezt az előadást. Első terhességem, így minden percben foglalkoztat ez a különleges állapot, ez a lassú átalakulás és a tudat, hogy bennem fejlődik valaki. Artistaként alapból sokat foglalkozom a fizikai testemmel, folyamatosan új dolgokra tanítom, fejlesztem, feszegetem a határait. Mégis lényegében 14 éves korom óta változatlan, jól ismert, megszokott ez a test, amiben élek. Most viszont alakul, tágul, méghozzá gyorsan, szinte napról napra, valaki más feszegeti a határaimat odabentről.

előadók: Zoletnik Sophie, Lennart XX, Lennart Paar
mentor: Egyed Beáta
kellékek: Haáb Róbert, Fábián Péter

Zoletnik Sophie önképző újcirkuszi alkotó, a Freak Fusion és a Firebirds társulatok egyik művészeti vezetője. Cirkuszi zsánerei a partner akrobatika és a levegő akrobatika, főleg karika és a trapéz. Előadásaiban tánccal és színházi elemekkel vegyíti ezeket. Az elmúlt tíz évben számos színházi, utcaszínházi-, tánc- és cirkuszművészeti előadásban vett részt. Az előadói szerep mellett az előadások koncepciójában, koreográfiájában, a jelmezek és díszletek kitalálásában és elkészítésében is aktív szerepet vállalt. Az előadóművészet mellett a BME Építészmérnöki karán MSc diplomát szerzett 2013-ban.

Louise és Daniel Relle – FlexonCirc: unfold/untold – kiteregetni

Communication is easy, right? You listen, I talk. Or is it the other way around? Our play is centered around the daily challenges of everyone who lives in a community, how misunderstandings can appear and how to deal with them.

„Kiteregetni“ is an emotional journey through the visual and audio visual space which combines circus acrobatic scenes with physical theater. At it’s core the performance is about a relationship, the fragility of human connections and the opportunity for love to constantly reinvent itself, to change and adapt.

Creators: Louise Relle, Daniel Relle
Creative support: Edgardo González Calafell
Special hanks to: Gaál Anna, Hámor Anna and Upor László

Louise and Daniel Relle /FlexonCirc:
We started training together in 2017 and one year later we already moved to Spain to study at the international circus- and theater school CAU. Since then we are teaching and performing worldwide.

Találkozások Újcirkusz pályázat
2021 tavaszán először hirdettünk pályázatot olyan fiatal cirkuszi alkotóknak, akik a színház területén pályakezdőnek számítanak. Ennek eredményeként júniusban egy estén két nyertes pályamunkát mutatunk be. Szakmai partnerünk az InSpirál Cirkuszközpont.
A Találkozások Újcirkusz programot az immár 5 éve működő Találkozások tehetségprogram mintájára hirdettük meg, ahol a Manna szakmai partnerségével fiatal rendezők kapnak alkotási lehetőséget. Az újcirkuszi alkotókat a munkában itt is egy-egy tapasztalt mentor segíti.

Hozzászólások