Zenekar

Allah-Las



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az Allah-Las sok más együtteshez hasonlóan zenemániás lemezbolti dolgozókból alakult 2008-ban. A kvartett már az első pillanattól kezdve a tökélyre fejlesztette azt a nem túl bonyolult, de annál hatásosabb receptet, ami azóta védjegyévé vált. Hangszerelésben, dalszövegekben, megszólalásban a lehető legtökéletesebben megidézni a hatvanas évek közepének szörfrock- és beatkorszakát.

Nehéz elhinni, hogy egy Allah-Las szám hallgatása közben nem a Zombies vagy a Kinks szól. Visszhangos, csilingelő, ide-oda hajlongó gitárszólamok, kristálytiszta bojgrupp-vokálok, gyönyörű refrének, édes-bús dalszövegek, a számok végén rendes, másfél percig tartó halkítások és ezernyi retróelem. Mindehhez egy jó adag befelé autókázós pszichedélia - az Allah-Las koncepciója annyira tökéletes (és tökéletesen kivitelezett), hogy lehetetlen rajta fogást találni.

Csoda-e hát, hogy a zenekart az első percektől kezdve kultikus tisztelet övezte? Az Allah-Las rendületlenül halad előre a pszichedelikus retrobeat szivárványszínű ösvényén, két nagylemezzel, rengeteg csodás slágerrel ajándékozva meg a világot. És persze leforgatták a Tökéletes Pszichedelikus Videóklipet is: a zenekar No Werewolf című számához Mihail Szadovnyikov homokművész készített hipnotikus hatású videót.

A zenekar tagjai
Miles Michaud: ének, gitár
Pedrum Siadatian: gitár
Spencer Dunham: basszusgitár
Matthew Correira: dob

Lemezek
Allah-Las, 2012
Worship the Sun, 2014


Hozzászólások