Zenekar

Bankrupt



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulása: 1996


A Bankrupt egy magyar zenekar, akiket zenéjükben a dallamos punk zene közel 30 éves történetének legjava (A legendás Ramonestól és a Clashtől a Dwarves-ig és a NOFX-ig) inspirált és inspirál elsősorban.
A zenekar 1996-ban alakult. Miután megfordultak már Budapest szinte valamennyi klubjának színpadán, 2000 elején otthonra leltek a patinás Bem Rockpart klubban, ahol 2000 februárjától a klub 2002 elején történt bezárásig tizenhárom fesztivált szerveztek ismert hazai zenekarok részvételével. A 2000 októberétől ?BluePop? néven futó fesztiválsorozaton 6 osztrák és 3 cseh zenekar is fellépett.
A zenekar első lemeze, a Listen 2000 szeptemberében jelent meg. Ekkortájt kezdtek el külföldön is koncertezni. Előbb Ausztriában, majd Csehországban, és a régió többi országában is sorra bemutatkoztak. Az egy-egy háromállomásos olasz, szlovén és cseh mini-turnét is felvonultató 2003-as évben a Bankrupt már többet játszott külföldön, mint idehaza.
Ez a tendencia folytatódott a 2004. decemberi második album, a Bad Hair Day megjelenése után is. A hazai lehetőségek beszűkülésével egyidőben sikerült Németországban, Ausztriában, és Csehországban jelentősebb fesztiválokra bekerülniük, így egyértelművé vált, hogy a külföldi lehetőségekre kell összpontosítaniuk a továbbiakban.
A zenekar 2006 augusztusában hozta ki az eddigi tízéves munkásságának csúcspontját jelentő harmadik albumot Shorter Than Danny DeVito címmel. A lemez, akárcsak a Bad Hair Day, a gitáros William kiadójánál, a PiaRRecordsnál jelent meg, és akárcsak az előző album, ez is a maximális 10 pontot kapta a legjelentősebb dél-német underground portál, a southspace.de kritikusától.
2008 májusában a zenekar kiadott egy ötszámos CD-t Rocket To Riot City címmel. Ez a korábbiaknál is több kedvező kritikát kapott idehaza, Európa több országában és a tengerentúlon is.


Tagok:
Rocco - ének, basszus
William - gitár, ének
Kicsi - dob


Lemezek:
Listen (2000)
Bad Hair Day (2004)
Shorter Than Danny DeVito (2006)
Rocket To Riot City (2008)


Hozzászólások