Zenekar

Canzoniere Grecanico SalentinoÉrtékelés:

1 szavazatból
Szerinted?

Megalakulás: 1975
2007-ben, amikor édesapjáról Mauro Durantéra szállt a zenekarvezetés joga, Mauro minden porcikájában felfrissítette a zenekart. Olyan táncosokat gyűjtött maga köré, akiken a legtüzesebb pizzica sem fog ki, és olyan muzsikusokat, akik a legőrületesebb pörgésről is szívfacsaró lírára képesek váltani. A salentinói görög kisebbség dalaival is felvértezve kirívóan sokszínű repertoárt alakítottak ki, mely nemcsak koncerten, de lemezen is ritka élmény, nem véletlen, hogy 2012-es Pizzica Indiavolata című albumuk az európai világzenei rádiósok egyik legtöbbet pörgetett korongjává vált.


Tagok:
Mauro Durante
Giulio Bianco
Emanuele Licci
Maria Mazzotta
Massimiliano Morabito
Giancarlo Paglialunga
Silvia Perrone


Lemezek:
Canti di Terra d'Otranto e della Grecia Salentina (1977)
Concerto 1 (1980)
Come faro a diventare un mito (1983)
Concerto 2 (1985)
Canzoniere Grecanico Salentino (1988)
Concerto 3 (1991)
Sutt'acqua e sutta ientu navegamu (1994)
Mamminieddhu Zuccaratu (1994)
Ni pizzicau lu core (1997)
Ballati tutti quanti ballati forte (1998)
Canti e pizzichi d'amore (2000)
Carataranta (2000)
Pizzica pizzica (2001)
Alla riva del mare (2002)
Serenata (2002)
Focu d'amore (2010)
Pizzica Indiavolata (2012)


Hozzászólások

10/10
Nótárius 2019 szept. 23. - 10:17:08 10/10
Nem ismerve őket, előzetesen csak közvetetten tájékozódva, nem is tudtam pontosan, hogy mire ülünk be. Aztán már az első pillanatokban nyilvánvaló lett, hogy egészen különleges élményben lesz részünk! 
Dde ki gondolta volna még akkor, hogy mennyire magával ragadóan zabolátlan zenének leszünk részesei! Az átszellemült virtozitású és rendkívüli énektudású hangszeres előadók elementáris hatású zenéjére, pergőn izgalmas ritmus-áradására, kezdettől fogva, majd mindinkább ütemesen hullámzott az egész nézőtér! Így aztán hamar kiderült, hogy ülve táncolni nem is olyan egyszerű! Annyira nem, hogy az archaikus hangzásvilágú, transz-hatású muzsika szinte eksztatikus felhangoltságával, többször felállva táncolt a közönség, a széksorok szűk átjáróiban! 
A Fesztivál Színház korlátos méretű helyszínére szinthogy egy szabadtéri fesztivál kiterjedt, korlátlan érzetű hangulatát varázsolta az együttes! 

Mindenki másért, de a Canzoniere Grecanico Salentino csapatának minden tagja külön kiemelt méltatásra volna érdemes; de tán elnézhető nekem, ha most csak a letisztult szépségű ruhakölteményeiben 
gyönyörűn vissza-visszatérő, ámulatba ejtő és vérpezsdítő tánckölteményeivel kápráztató táncosnőt, Silvia Perrone-t említem név szerint.