Zenekar

DepresszióMég nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulása: 1999

A Depresszió 2000 januárjában adta első koncertjét 4 tagú formációban. Az első, Tiszta erőből c. lemez megjelenése után turnéra indult a zenekar a Tankcsapda vendégeként. Számos klub- és fesztiválkoncert után 2002-ben elkészült az Amíg tart c. lemez. Ekkor került sor az első önálló turnéra, és ekkor készült el az első videoklip is, a Lásd! (amit neked szántak) c. dalra.

Az egyre népesedő rajongótábornak köszönhetően sorra teltházas koncerteket adott a zenekar. 2004 nyarán már a hazai fesztiválok kihagyhatatlan produkciójaként készítette el, Egy életen át című lemezét a csapat. 2005 tavaszán számos közönség- és szakmai díj elnyerése, valamint az album sikerei után már az ország egyik legnépszerűbb rockzenekaraként bonyolította le fennállásának 5 éves jubileumát ünneplő turnéját a Depresszió, melynek legnagyobb önálló fellépésére a budapesti Petőfi Csarnokban került sor. A teltházas koncert felvételét tartalmazó Depi Birth DayVD 2005. novemberében jelent meg.

2005 nyarán a Sziget-fesztiválon a Hammerworld színpad leglátogatottabb koncertjét adta a csapat. Az egyre nagyobb koncerttermeket megtöltő négyes 2006 tavaszán adta ki első kislemezét Még1X címmel, ami a 2006 őszén megjelent Ébredés útján c. album előfutára volt. A közel másfél éves lemezbemutató országjárás legnagyobb bulijára 2007. 11. 17-én került sor a PeCsában, amit a Hammer Live Video Crew 8 kamerával rögzített. A Depresszió addigi leghosszabb és leglátványosabb koncertjét megörökítő felvétel 2008. tavaszán jelent meg De3,14 Live címmel, DVD formátumban. A kiváló minőségű koncertfilmhez csatolva jelent meg a 2007. 11. 24-én készült debreceni lovardás koncertfelvétel audio CD formátumban.

A Depresszió 2008 őszén a Soundmaster stúdióban rögzítette új albumát. Az Egyensúly című lemez megjelenését követő évet a zenekar turnézással töltötte. 2009 szeptemberében új emberrel egészült ki a csapat, Pálffy (soda) Miklós személyében. A Sampleres, billentyűs háttérvokalista bevétele tovább bővítette a Depresszió zenei eszköztárát, ami egy gazdagabb hangzásvilágot eredményezett.

A 2000-ben történt megalakulás óta, a zenekar 5 lemezt, 14 videó klipet, 3 DVD-t, és egy listavezető kislemezt készített. A mára már 5 tagúra bővült formációt számtalan közönségdíjjal jutalmazták, és több mint 500 koncertet adott.

Több teltházas, önálló turné és PeCsa koncert mellett a zenekar évek óta a hazai fesztiválok egyik kiemelt produkciójaként lép színpadra. Pályafutása során olyan világsztárokkal játszott együtt a Depresszió, mint például a Korn, Marilyn Manson, Motörhead, Soulfly, Apocalyptica, Bloodhound Gang, Machine Head, Ignite, Clawfinger, Anthrax, Fear Factory, Kosheen, Within Temptation, Manu Chao.

A 2010-ben jubiláló csapat Nincs jobb kor (Best of 2000-2010) című albuma január 28-án jelent meg a Hammer World Magazin februári számának exkluzív mellékleteként. A több ezer rajongói szavazat alapján összeállított válogatás a zenekar 16 legjobb dalát tartalmazza újramasterizált formában, valamint 2 régebbi dal újrarögzített verzióját, és 2 új dalt. A sikerre való tekintettel, a csapat kiadója április elejétől bolti forgalomban is elérhetővé tette a jubileumi korongot, amiből azóta több mint 5000 példány kelt el.

2010 februárjában indult az 50 állomásos 10 éves jubileumi turné, amire a legkedveltebb dalokból álló műsorral készült a zenekar. A turné legnagyobb önálló fellépésére április 17-én Budapesten, a Petőfi Csarnokban került sor. A koncert képét és hangját rögzítette a zenekar, és a felvételekből DVD kiadvány készült, ami 2011. március 7-én került a boltokba.

A jubileumi országjárás, és az azt megkoronázó Royal Flush Fesztiválturné sikerei után több mint 4 hónapra elzárkózott a zenekar a nyilvánosság elől, hogy teljes mértékben a készülő új lemezének megírására koncentrálhasson. A 10 éves jubileumi koncert DVD megjelenésével egy időben tért vissza a színpadokra a Depresszió.

Tagok:
Halász Ferenc - ének, gitár
Hartmann Ádám - gitár
Nagy Dávid - dob
Kovács Zoltán - basszusgitár
Pálffy Miklós "Soda" - billentyű, sampler, gitár

Lemezek:
Tiszta erőből (2000)
Amíg Tart (2002)
Egy életen át (2004)
Az ébredés útján (2006)
Egyensúly (2008)
Nincs jobb kor (2010)
Vízválasztó (2011)
Csak a zene (2013)


Hozzászólások