Zenekar

Estendøn



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A zenekar 2015 őszén alakult a szlovákiai Farnadon, hét fiatal környékbeli zenészből. A zenekar tagjai különböző zenei világukat igyekeznek szerzeményeikben eggyé szőni, így zenéjüket nehéz egy zenei stílussal, műfajjal jellemezni. Dalaikban fel-felbukkannak különböző zenei hagyományok, a népi motívumoktól kezdve a funk hangulatán keresztül, egészen a rockos riffekig felvonultatva.
2017 márciusában léptek fel először a nagyérdemű előtt, majd gyorsan terjedő hírüknek köszönhetően egyre több színpadon koncertezhettek. 2017 júliusában jelent meg első stúdiófelvételük, mely a Jahusszancs címet viseli, illetve augusztusban megírták a Gímesi Művelődési Tábor új himnuszát (Vagyunk), mely a tábor egyik jelszava után lett elnevezve. Ugyanezen év decemberében már az A38 színpadán is felcsendültek dalaik, így az M2 Petőfi TV nézői is megismerkedhettek a zenekarral.
2018-ban még több helyszínen koncertezhetett a zenekar, további dalokat rögzítettek stúdióban, a Pátria Rádióban pedig egyre többet szóltak az Estendøn-szerzemények.
2019-ben jelenik meg első kislemezük, s a év elejétől már a második kislemezen munkálkodnak.


Bánovski Richárd - szólógitár
Kaszmán-Saróka Liliána - ének
Nagy Csomor András - hegedű
Recska Roman - szólógitár
Saróka Vajk Attila - basszusgitár
Smid Ádám - dob
Szebellai Dániel - klarinét, szaxofon


Hozzászólások