Zenekar

Felvilágosodás Korának Zenekara


Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Az 1986-ban alapított Felvilágosodás Korának Zenekara a világ egyik legüdébb hangzású együttese. A névválasztás elárulja, hogy elsősorban a 18. század második felének termésére összpontosítanak, de természetesen játszanak korábbi és későbbi szerzőktől is. Az állandó karmesteri és művészi irányítás nélkül tevékenykedő együttes a legkeresettebb dirigenseket kéri fel vendégkarmesternek - az utóbbi időben gyakran állt a zenekar élén John Butt, Sir Mark Elder, Sir Simon Rattle, Fischer Iván és Vlagyimir Jurovszkij -, tiszteletbeli karmesternek pedig William Christie-t és Sir Roger Norringtont választották meg.

Tagok

 

Hozzászólások

Nótárius 2020 márc. 03. - 00:53:30
Én, egyszerű zenekedvelőként, vagyok annyira elfogult Johann Sebastian Bach művészete iránt, hogy a nem túl kifinomult zenei hallásom illő szerénységével, a meglehetősen eltérő színvonalú interpretációit is szinte gyanútlanul, felemelően jó érzéssel hallgatom.
Az Angliából érkezett Felvilágosodás Kora Zenekarának szombati hangversenyén viszont, sajnos, kiműveletlen zenehallgatóként is az volt az érzésem, hogy az eltérő színvonalú előadás részenként máshogy, ezen az egy koncert-esten belül is megvalósult. Akárhogy is, az biztos, hogy nincs ott valami rendben egy J. S. Bach hangversenyen, ha én közben nem a zenével szárnyalok, hanem a hallottak zenei minőségén morfondírozok.