Zenekar

Flamenco Experience 6



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Flamenco Experience 6 zenekar, hat csodálatos alkotó művésze a világ minden részéből érkezett ebbe a formációba, melyet a zene, a tánc és a vokál harmóniája jellemez. Akusztikus gitáron egy szlovák születésű és Sevilla szellemiségével átitatott (művész neve is erre utal: Morenito de Triana), tapasztalt zenész - Stanislav Kohútek játszik. Őt a legendás spanyol flamenco gitáros, Paco de Lucía ihlette, akinek egyik koncertjét - tehetségének és kitartó munkájának köszönhetően – volt szerencséje megnyitni. Számos koncerten játszott szerte a világon, aki arra járt, talán hallhatta őt zenélni Spanyolországban, Franciaországban, Olaszországban, Japánban, Németországban, Oroszországban, Törökországban, Peruban vagy Costa Ricán. Morenito de Triana az alapítója ennek a sokszínű zenészcsoportnak.
Nagybőgőn egy cseh zenész, Tomáš Liška játszik, aki az egyik legismertebb jazz nagybőgős a Cseh Köztársaságban. Számos díjat kapott az európai jazz fesztiválokon, és együtt dolgozik olyan világszínvonalú zenészekkel, mint Steve Walsh, Carlie Oswald, Lenka Dusilová vagy Yvonne Sánchez. 2009-ben a "Invisible World" című albumát Anděl díjra jelölték.
Zongorán a cseh jazz zongorista és szaxofonos Václav Greif közreműködik. Több sikeres flamenco zenekar tagja, valamint szervezett a zenei improvizációról alkotóműhelyeket többek között a pilseni Konzervatóriumnak, és a J.K Tyl Színház zenei szólistáinak is. Számos szerzeményt komponált már sikeres produkcióhoz. Tehetsége, mely a dzsesszhez kapcsolódó afro - kubai ritmus jártasságában nyilvánul meg, teszi egyedülállóvá a Flamenco Experience 6 zenekart.
A balkáni hangzás a Bécsben élő, de szerb születésű Nikola Zarićnak, a lelkes és tehetséges tangóharmonikásnak köszönhető, aki már 7 évesen e hangszer szerelmese lett. A Franz Schubert Konzervatóriumban diplomázott, és együttműködött olyan projektekben, mint a bécsi Vila Madalena, a Balkán Groove és a szintén Bécsben működő Vienna Salon Orchestra. Számos elismerést gyűjtött osztrák, olasz és szerbiai zenei versenyeken.
A következő zenész Michael Cába, a dobos és ütős zenész, aki hatalmas jazz zenei tapasztalattal és háttérrel rendelkezik. Ő is szakértője az afro-kubai hangszereknek. Olyan neves és világhírű nevek mellett tanult, mint George Nightingale, Yuvisney Aguilar Rojas, Calixto Ovideo. Tapasztalatait olyan zenekarokban szerezte, mint Los Remedios, Flamenco Element és Arsa y Toma.
Végül, de nem utolsó sorban; a táncos, aki nélkül nem flamenco a flamenco. A táncért a madridi Virginia Delgado, egy tapasztalt spanyol táncos felel. Egyedülálló stílusáról ismert, amely ötvözi a balett, a kortárs tánc és a hagyományos flamenco elemeit. A közönség láthatta szárnyaló tehetségét Párizsban, Münchenben, Stuttgartban, Dubrovnikban, de nem egyszer csodálhatták már táncát Pozsonyban is. Saját tánccsoportját Danza Flamenca - Virginia Delgado néven a Cseh Köztársaságban alapította 2013-ban.


Boldogság, öröm, szeretet, harag, melankólia, szenvedély. Ezekről szól a flamenco.


Hozzászólások