Zenekar

Madball



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulása: 1988



A NYHC királyainak tartják őket, és ők is így vélekednek magukról. 1988-ban találtak egymásra a fiúk, és rögtön neki is láttak, hogy a Hardcore mezőny éllovasai legyenek a 90es években.



A Madball frontembere Freddy Cricien, aki a hátán viszi a csapatot, és célja, hogy minnél feljettebb és keményebb albumokat hozzanak világra. Freddy az Agnostic Front énekesének öccse, ezért kezdetben csak az Agnostic Front mellékágának tartották őket, de hamar kilábaltak belőle.



Első nagy sikerük a Down by Law című daluk volt, de nagy áttorést a Pride című Hardcore himnusz jelentette. A Hold It Down album pedig már egy kialakult hangzást eredményezett a srácoknak.



A Madball tagjai dél-amerikai bevándorlók, akik New York gettóiban nőttek fel, az utca az színterük. Ezért is dalaik a mindennapi kűzdelemről és az összetartásról szólnak...



2000 után egy időre eltűntek,(csak válagatás album jelent meg) pontosan 5 évig nem adtak életjelet, egy Agnostic Front koncerten bátyja be is jelentette a Madball feloszlását, de szerencsénkre 2005-ben visszatértek újult erővel, igazi "Pure Hardcore" albummal... Legacy címmel.

2007 Infiltrate The System.



Tagok:



Freddy Cricien - ének

Hoya - basszusgitár

Mitts - gitár

Rigg Ross - dobok



Diszkográfia:



Balls Of Destruction 1989

Set It Off 1994

Demonstrating My Style 1996

Look My Way 1998

Hold It Down 2000

Best Of Madball 2002

NHYC EP 2002

Legacy 2005

Infiltrate The System 2007

Hozzászólások