Zenekar

Mount Kimbie



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A kétezertízes évek egyik legnagyobb hatású brit elektronikuszenei produkciója, a Mount Kimbie két tagja, Dominic Maker és Kai Campos még 2008-ban találkozott, és hamar kiderült, hogy könnyen megtalálják a közös hangot. De milyen hangot! Bár a duó sokáig sikertelenül küldözgette felvételeit a különböző kiadóknak, amikor a Hotflush (Scuba labelje) meglátta/hallotta bennük a lehetőséget, egy szempillantás alatt a legjobban hájpolt produkció lettek a brit underground elektronikában.



A 2010-ben megjelent első nagylemez, a Crooks & Lovers totális siker volt: a kritika ájultan dicsérte a különleges, ötletes és eredeti hangzást, a "poszt-dubstep"-et megteremtő szilánkos, pattogós, ugyanakkor furcsán lebegő ambientes atmoszférát, a kicsit lo-fi, de valójában a végletekig kimunkált megszólalást, és természetesen az albumon végigvonuló ezrnyi sziporkázó ötletet.



A Mount Kimbie egy csapásra a legkeresettebb elektronikus produkciók közé katapultált, igazán nem véletlen, hogy a második nagylemez már a szcéna legnagyobb nevű kiadójánál, a Warp Recordsnál jelent meg. Bár a hangzás sokban finomodott, hiphopos elemek, ének és rap, élő hangszerek is megjelentek, a Mount Kimbie bebizonyította, hogy a hatalmas várakozások nem bénították meg. A második album éppoly friss, szellemes és ötletteli volt, mint az első.



A zenekar tagjai

Dom Maker: billentyűsök, programozás, külyük

Kai Campos: billentyűsök, programozás, kütyük



Lemezek

Crooks & Lovers, 2010

Cold Spring Fault Less Youth, 2013

Hozzászólások