Zenekar

Mystery GangÉrtékelés:

2 szavazatból
Szerinted?

A Mystery Gang Trio 1998-ban alakult. Az '50-es évek közepének, végének ízével átszőtt egyedi stílusú, és műfajt teremtő garage, jungle és rockabilly zenét játszanak. Egri Péter szövegeire és dalaira építve adnak nagysikerű koncerteket, mind Magyarországon, mind külföldön.
Egy Japánban kiadott kislemez után Hot'n Wild Rockabilly Cuts című első albumuk 2001-ben jelent meg, ezt követte 2003-ban aDig That Rock!, majd 2006-ban a Jungle Fever, mindhárom külföldi kiadó gondozásában. Az eltelt idő alatt nemcsak egyre hitelesebben hozták a kor manírjait, hanem stílusuk is színesedett, a rockabilly, a rhythm and blues és a rock and roll mellé bejött még a garage és jungle hatás is. Megalakulásuk óta itthon és külföldön több mint 1500 koncertet adtak, köztük olyan jelentőseket is, mint például 2009. januárjában a Művészetek Palotája színpadján bemutatott Privát Buddy Holly Story.
A Mystery Gang zenekar meghívására 2003-ban adott koncertet Magyarországon a rock and roll megteremtőjének tartott Bill Haley együttese, a The Comets, a Kongresszusi Központban.
Könnyűzenei munkásságuk mellett filmzenéket is írtak az amerikai Townies és a Till Attila által rendezett Pánik című filmekhez. A zenekar filmszerepet kapott Goda Krisztina Csak szex és más semmi című vígjátékában. Az énekes-gitáros Egri Péter pedig Brenner szerepét alakítja Fonyó Gergely Made In Hungaria című filmjében.
A zenekar 2009-ben a ZZ Top meghívására vendégzenekarként szerepelt a Papp László Sportaréna színpadán a magyarországi koncert kapcsán.
2010 nyarán nagy megtiszteltetés éri a zenekart, meghívást kaptak a New York-ba rendezett Weekender Festival-ra, ahol többek közt, Gene Summers-el és Hayden Thompson-nal lépnek fel közösen.


A zenekar tagjai:
Egri Péter - ének, gitár
Paszinger Zoltán "Singer" - nagybőgő, basszusgitár
Tamási László - dob


Diszkográfia:
Fly to the Moon 7" - Revell Yell (Japán) - 2000
Hot 'n Wild Rockabilly Cuts - Nervous Records - (Egyesült Királyság) - 2001
Dig That Rock! - Hipstersound (Amerikai Egyesült Államok) - 2003
Jungle Fever - Rhythm Bomb Records (Németország) - 2006
Live and Wild - (Magyarország) - 2010
Megőrülök Érted - GrundRecords (Magyarország) - 2012
Hello Hello - Universal Music - 2014
Eszpresszó Negro - Star People Productions - 2016


Filmzenék:
Townies (Amerikai Egyesült Államok), r: Brett Bagenstose - Fly to the Moon (2004)
Pánik (Magyarország), r: Till Attila - Woodoo Doll, Whistle Stroll, Wanna Make Love (2008)


Filmszerepek:
Csak szex és más semmi - egész zenekar (2005)
Made in Hungaria - Egri Péter (2009)


Hozzászólások