Zenekar

Paddy and the RatsMég nincs szavazat!

Légy te az első!

A Paddy and the Rats zenekar 2008-ban alapította az énekes-dalszerző Paddy, Vince-szel, a basszusgitárossal és a gitárossal Joey-val. Ezek után csatlakozott hozzájuk a dobos Seamus és a két autentikus hangszeres, Sonny, a harmonikás és Sam, a hegedű virtuóz, aki az élő bulikon ír sípon és skót dudán is játszik.
Különböző nemzetek kocsmazenéit ötvözik dögös, punk-rock elemekkel. Legtöbbet az ír nép kocsmazenéjéből és kelta motívumokból emelik saját zenéjükbe, de hallhatóak néhol polka, orosz és cigány elemek, ritmusok is.
A hattagú zenekar első lemeze (Rats on Board) 2010-ben jelent meg, és a hazai piac mellett külföldön is értékesítették, amit óriási siker övezett. Az iTunes-on 2010-ben és 2011-ben ők lettek a legtöbbször letöltött magyar zenekar.
Az angol nyelvű szövegek nagy része az italozásról és különböző kocsmai történetekről szólnak (Fuck You I'm Drunk, We will fight, Pub'n roll). A koncerteken a saját dalok mellett ír kocsmadalokat (Wild rover, Whiskey in the jar), tengerészdalokat (Drunken Sailor, Bully in the Alley) és punk opusokat (Sex Pistols, Green Day) játszanak hegedűvel, mandolinnal, harmonikával, skót dudával, furulyával és persze sok Rock'n roll-lal. Céljuk, hogy megismertessék a közönséget az élő koncerteken a különböző kocsmai zenékkel, kocsmakultúrákkal.


Tagok:
Paddy O'Reilly - ének, akusztikus gitár
Sam McKenzie - hegedű,banjo, skót duda, ír síp, mandolin
Joey MacOnkay - elektromos gitár, vokál
Bernie Bellamy - harmonika, vokál
Vince Murphy - basszus gitár, vokál
Seamus Connelly - dobok


Lemezek:
Rats on Board (2010)
Hymns For Bastards (2011)
Tales From The Docks (2012)


Hozzászólások