Zenekar

Refugees for Refugees



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

A Refugees for Refugees (Menekültek a Menekültekért) olyan neves szíriai, tibeti, pakisztáni, iraki, afganisztáni és belga zenészeket tömörítő együttes, akiket az egymás zenéje közötti kapcsolatok létrehozása iránti vágy fog össze. Ennek mentén az együttes egy igazán eredeti repertoárt alakított ki a különböző hagyományok kereszteződésében.


Mindegyikük tapasztalt zenész, akik a Közel-Kelet (Damaszkusz, Bagdad, Aleppo) legrangosabb zenei akadémiáinak képzésein nevelkedtek, és akik rengeteg zenei központban megfordultak, az egykori Selyemút mentén. Tartalmas karriert, nemzetközi hírnevet és számos sikeres projektet tudhatnak maguk mögött. De mindezt hátrahagyva és kapcsolataikat felszámolva voltak kénytelenek elmenekülni hazájukból az ott uralkodó sajnálatos és veszélyes helyzetek miatt, mindössze zenei tehetségüket és hangszerüket magukkal hordozva.


Két évig tartó együttműködésük után második albumuk, az „Amina” új fejezetet nyit történetükben. Azt az újjáépítést és friss energiát reprezentálja, amire szükségük volt zenei pályájuk újratervezéséhez a hazájuktól való elszakadás után. A zenei akadályok ledöntésével az együttes egy hangzásban igazán gazdag menüt kínál a nyüzsgő afgán populáris daloktól a klasszikus Aleppoból és Bagdadból származó hagyományos dallamokon át, a nomád tibeti énekek tiszta erejével, a pakisztáni sarod súlytalan hangjaival, a török ​​úd és a keleti ütőhangszerek finomságával.


„Örvendetes, hogy a nagyon különböző kultúrákból származó (…) művészek kémiája mennyire találó, és teljesítményük mennyire magas színvonalú.” (BBC Magazin)


Asad Qizilbash - sarod (Pakisztán-BE)
Fakher Madallal - ének, ütőhangszerek (Syrie-BE)
Kelsang Hula - dranyen, ének (Tibet-BE)
Mohammad Aman Yusufi - dambura, ének (Afganisztán-BE)
Simon Leleux - ütőhangszerek (BE)
Souhad Najem - qanun (Irak-BE)
Tammam Al Ramadan - ney (Syrie -BE)
Tareq Alsayed Yahya - úd (Syrie -BE)
Dolma Renqingi - ének (Tiber-BE)


Hozzászólások