Zenekar

Santa DiverMég nincs szavazat!

Légy te az első!

A Santa Diver zenéjére hatással volt a techno minimalizmusa, a marokkói gnawa transzélménye és sosem szűnő energiaja, a jazz szabadsága, valamint a romantikus zenék érzékenysége és szépsége. A zenekar 2006 októbere óta ad koncerteket, többek között a Mediawave-n, az Ultrahang Fesztiválon, a Hídünnepen, a bécsi Ost-klubban, a Párizsi és Brüsszeli Magyar Intézetekben, a Gödörben, a Trafóban, a Millenárison, az A38-on, a Francia Intézetben, a Budapest Jazz Fesztiválon és a Take Five Jazz Clubban. Gyakran lépnek fel vendég szólistákkal, mint például Erik Truffaz, Laurent Blondieu, Barabás Lőrinc, Vázsonyi János vagy Bede Péter. Első lemezük Sending Ovation címmel 2009 februárjában jelent meg.


Kézdy Luca a Magyar Rádio 2006-os jazz hegedű versenyének döntőjén közönségdíjat nyert. Előéletéhez tartozik klasszikus zenei képzettsége, valamint a filozófia szak az ELTE-n. 2006-2007-ben tagja volt a Mediawave által szervezett HunD Link Projektnek (Grencsó István és Matthias Muche vezetésével), zenél a Free Style Chamber Orchestraban, duóban Nagy Jánossal, tagja a Nigun zenekarnak is.


Szesztay Dávid 1978-ban született és egészen fiatal kora óta foglalkoztatja a zeneszerzés. Fő hangszere a zongora, de gitáron, és basszusgitáron is játszik, énekel. A kilencvenes évek végén kezdett rendszeresen koncertezni, miután Sabák Péter basszusgitárossal (Dizko Stu, Másfel) megalakitották a Kamu zenekart. Dávid két éve játszik a Budbudas zenekarban is, melynek tagja többek között Grencsó István, Ágoston Béla, Benkő Róbert, MC Busa és DJ Mango. 2005-ben megalakitotta saját zenekarát, a Dav Triót. Ezen kívűl filmekhez, TV reklámokhoz ír zenét, valamint zenészként és zeneszerzőként tagja a Pont Műhely nevű színhazi társulatnak.


Szegő Dávid a kortárs magyar jazzdobosok fiatal generációjának egyik legradikálisabb tagja. Tanulmányait a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazz-dob szakirányán, valamint a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz-dob szakán végezte..

Tagok:
Kézdy Luca - hegedű, elektronika
Szesztay Dávid - basszusgitár
Szegő Dávid - dob

Lemezek:
Sending Ovation (2009)


Vélemény: