Zenekar

Slam



Még nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulás: 1988


A Stuart McMillan és Orde Meikle által vezérelt Slam két évtizede meghatározó jelensége a brit techno színtérnek. Tempós és fantáziadús szettjeikre azonban nemcsak a szigetországban vevő a 100%-ig partikompatiblis, ugyanakkor innovatív techno produkciókra fogékony közönség, hanem fellépéseiket mindenhol hatalmas érdeklődés övezi. Munkáik a legrangosabb elektronikára fókuszáló kiadóknál jelennek meg, társtulajdonosai a világ egyik vezető techno labeljének, a Soma Records-nak, amely az elmúlt húsz évben olyan ismert elektronikus zenészek anyagait adta ki, mint Carl Craig, Adam Beyer, Loco Dice, Joris Voorn vagy Gary Beck.


A páros az elmúlt húsz évben számos nagy sikerű albummal, remix-gyűjteménnyel, és nemzetközileg jegyzett trackkel írta be magát az elektronika történetébe. Hatszor tették le névjegyüket a BBC Radio 1 Essential Mix-szériájában, világhírű klubokban léptek fel mind az öt kontinensen, és a leglátogatottabb brit fesztiválokon léptek fel; Skócia legnagyobb könnyűzenei rendezvényén, a T in the Parkon évekig saját fellépőhelyszínük volt, a Slam Tent, ahol az idők során az elektronika óriásai jutottak nekik köszönhetően játéklehetőséghez.


A Soma mellett egy másik kiadót is futtatnak Paragraph néven: a cég első presztízsmegjelenése a City Destroyer volt, melyet Richie Hawtin és Laurent Garnier is előszeretettel épített be szettjeibe. Szintén a Paragraph védjegye alatt jött ki 2012-ben Gary Beckkel közös projektjük, az Alliances-széria bemutatkozó anyaga.


Tagok:
Stuart McMillan
Orde Meikle


Hozzászólások