Zenekar

The CarbonfoolsMég nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulása: 2000
A The Carbonfoolst Dj Titusz és Tóth Szabolcs szitárművész alapította az ezredfordulón. Az akkor, és azóta is folyamatosan C64 mániás Titusz a következőket vallja, ami meghatározza a jól ismert Carbonfools hangzást: "Imádom ezt a nyolc bites hangzást, ahogy recseg-ropog az egész, tudod, amikor nem bírja megoldani a gép, és csak szenved. Gyönyörű!" (Dj. Titusz)
A 2001-es Sziget debütálás óta a zenekar töretlenül koncertezik, és bár Tóth Szabolcsot szitármániája Indiába szólította, a zenekar továbbra is egyedi és behatárolhatatlan zenei élményt nyújt. A hangzásvilágot az elektronikus alapok, és az élő hangszeres muzsika fúziója határozza meg. Zenéjük a rock, blues, reggae, dub, disco, folk, ethno, darkwave és a mai modern elektronikus műfajok egyvelege. Első nagylemezük Poisoned Goulash (Mérgezett gulyás) címmel 2004-ben jelent meg a Crossroads Records gondozásában.
Fennállásuk alatt rengeteg remixet készítettek olyan előadóknak, mint például a Noir Desir, Kispál és a Borz, Jazz+Az, Korai Öröm, Kimnowak, Anando Drom. Angliában a Mint Source kiadó három maxilemezt jelentetett meg, melyek igen kedvező fogadtatásban részesültek az angol DJ-k körében. 2006 nyarán csatlakozott a zenekarhoz Fehér Balázs (énekes, PopModel), aki dalszövegeivel még érthetetlenebbé tette a Szénhülyék zenei stílusát.
Második nagylemezük 2008 októberében jelent meg Carbon Heart címmel (Karmatronic Records), és a korong pillanatok alatt új rajongókat győzött meg arról, hogy a zenekar érdemes kegyeikre.


A zenekar tagjai:
Bicskei Titusz - elektronika
Fóris-Ferenczi Gábor - ének
Hámori Benedek - dob
Gulyás Barna - gitár
Miklós Milán - basszusgitár


Lemezek:
Poisoned Goulash (CrossRoads Records, 2004)
Carbonheart (1G Records, 2008)
Carbonsoul (1G Records, 2010)
Carbonsweet (1G Records, 2012)
Carbonbliss (1G Records, 2014)
Carbonflames (Gold Record, 2018)
Carbonsun (Gold Record, 2019)


Hozzászólások