Zenekar

Üllői Úti FuckMég nincs szavazat!

Légy te az első!

Megalakulás: 1988

A gitáros-énekes Szántó Faszi együttese, az Üllői úti Fuck két kazetta (I. - 1993, Fekszik -1996) után 1997-ben jelentette meg A ló túlsó oldala című albumot, melynek Esküvő című slágerére a PolyGram kiadó is ráharapott, és a lemezanyagot néhány számnyi változtatással 1998-ban újra piacra dobta Én meg a Farkasember címen.

Az Üllői úti Fuck a Kispál és a Borzzal egy időben és hasonló zenei világ (elsősorban a Police) bűvöletében indult, de Szántóéknak később is voltak átfedési pontjaik a pécsi haverzenekarral: a Sika, kasza, léc részben az ő dobosuknak, a Farkasembernek köszönhetően lett Kispál-lemezcím, Fekszik című anyaguk egy időben született a pécsiek Ül albumával, Esküvő című slágerüket a mai napig sokan Kispál és a Borz-dalnak hiszik (Lovasiék egyszer még fel is dolgozták poénból egy esküvői bulin), a PUF-vezér Leskovics Gábor a Fuck után Kispálékhoz ment át kisegíteni gitáros-vokalistaként... Egy ideig ugyanannál a nagykiadónál (PolyGram) és labelnél (3T) is voltak, de az Üllői Úti Fuck (vagy ahogy a nagykiadós lemezen szerepelt: Üllői úti Fá:k) nem lett kereskedelmi siker, így végül nem lett folytatás sem.

Időközben elhunyt a zenekar szövegeinek szerzője, Duda Attila, továbbá Farkas Zoltán is lelépett Szántó Gábor és a basszista Mezei András mellől - a helyére a Quimby és számos más együttes dobosa, Gerdesits Ferenc érkezett (aki már a Fuck legelső kazettájának anyagát is feldobolta 1993-ban), negyedik tagnak pedig Vastag Gábor gitáros-vokalista csatlakozott. 2004 elején végre elkezdték felvenni azokat a dalokat, melyek nagy része már 2001-ben megvolt demóformában (a Duda-szövegekre írt dalok mellett az egyetlen igazán új szám az Egofúga, melynek szövegét Szántó közösen jegyzi Sickratmannel akivel a Korai Öröm mellett a Sickratmen projektben is együtt játszott az utóbbi évek során), A gyengébbek kedvéért című anyag 2006 közepére készült el, aztán fél évvel később már végre fizikai formában is megjelent a lemez.

Tagok:
Szántó (Faszi) Gábor - ének, gitár
Vastag Gábor - gitár
Kiszely Márk - basszusgitár
Balasi Ádám - dob

Lemezek:
I. (1993)
Fekszik (1996)
A ló túlsó oldala (1997)
Én meg a farkasember (1999)
A gyengébbek kedvéért (2006)


Vélemény: