Péter Dávid megmondja

18-20 éves lányok nyilvános megalázása tarol a YouTube-on

Egy viccesnek szánt műsor, amiben éppen nagykorú lányoknak olyanokat mondanak, hogy "kinyalnálak az utolsó cseppig." Mindezt közönség és kamerák előtt.

A Creator TV készíti a Csávók címen futó produkciót, ami nagyon emlékeztet arra, amit Logan Paul és csapata csinál már egy ideje. Ami meg konkrétan a Viva La Bam című MTV-s reality műsort kopizza egy kicsit. A Csávók arról szól, hogy van pár srác, akik különböző módon szívatják egymást. Fel van építve egy kamu valóságshow, aminek az a lényege, hogy ez a pár figura (akik a mai trendeknek megfelelően pontosan ugyanúgy néznek ki, mint bárki a bulinegyedben, sőt, mint akárki, aki egy random város főterén egy elf bár felhőben flexelve jaszkarizik) együtt csinálnak minden őrültséget. Most például csináltak egy rém eredeti élő tinderezéssel egybekötött bulit. 

A Fókuszcsoport percről percre kielemezte a látottakat, így inkább egy kicsit más oldalát néznénk meg ennek a produkciónak, amiben konkrétan az történik, minden túldrámázott metoozást vagy femináculást mellőzve, hogy rém primitív "csajozós" dumával próbálnak felszedni 25-30 év körüli srácok 18-20 éves lányokat. Csak egy példa, hogy milyen szövegek röpködnek:

Féltékeny vagyok a szívedre, mert az ver benned és nem én verem beléd.

Az ilyen és ehhez hasonló színvonalú dumákat az adott lánynak végig kell hallgatnia cirka 20-30 fős közönség előtt (plusz a háttérben lévő stáb), akik minden primitív felszedős egysorost megőrült ujjongással zárnak le. Több lányon is látszik, hogy rém kellemetlen nekik ez a helyzet, illetve az, hogy az összes csajozós duma dekódolt üzenete mindössze ennyi: fú demegbasználak. És nem vicc, a bikini felsőben érkező lánynak az egyik csávó csak annyit mondott: csöcsök. 

Forrás: YouTube / Creator TV

 

Ez lenne a műsor, ez a show. Ez az, ami már bőven 400 ezres megtekintés felett jár. A videó alatti kommentek alapján van némi remény, hogy pont a kijózanító kellemetlensége miatt tarol a trending szekcióban, és nem azért, mert olyan sokan gondolják ezt menőnek, viccesnek. Az is lehet, hogy a megtekintések mögött kis anyagi rásegítés is van, de ez most mellékes.

Az a nem mindegy, hogy ez a videó egyáltalán megszülethetett, élesedhetett. 

Nehéz nem általánosítani, amikor itt az látszik, hogy konkrétan egy darab húsnak nézik a lányokat. Lehet, hogy ezek a dumák, ez a végtelenül primitív hozzáállás konkrétan ennek a maréknyi embernek a szegénységi bizonyítványát tükrözi, de közben ne felejtsük el, hogy nem is olyan rég az ilyen emberekből álló közeg konkrétan hőst csinált egy csávóból, aki egy rajongójával lefeküdt a palacsintafesztiválon egy ToiToi wc-nél, és szlogen lett az, hogy #nemazahriahahibás. Annak a történetnek a másik szereplője meg elment egy videós podcastba szerepelni, amiből nem jött ki jól. Ott Lakatos Levente lelkén szárad, hogy miként tudja elhelyezni ezt a történetet a nettó nézettséghajhászás és az emberség mérlegén, mert a lányt épp ízekre szedik egy elszólása miatt, amit Lakatos Levente ki is nevetett és direkt benne is hagyott a műsorban. (De persze, ő csak lehetőséget adott arra, hogy ennek a lánynak az oldaláról is megismerjük a történetet, megtudjuk, hogy ki is ő. Na, ne álszenteskedjünk itt légy szíves!)

Szóval az látszik, hogy a nők megalázása menő kontent a neten. (Lásd: mondjuk bosszúpornó is.) Persze csak akkor, ha nem vagy ismert nő. Mert ha az vagy, akkor egyrészt nem így bánnak veled, de, ha mégis, akkor egyből repülnek a brutális cikkek a megalázásról. Ha a védtelen, magukat megvédeni kevésbé képes, kevesebb tapasztalattal rendelkező lányok megalázásából kábé versenyt lehet űzni a megtekintés- és lájkbajnokságon, akkor az ezeken a videókon szórakozó fiatalok jogosan érezhetik azt, hogy ők bármit megtehetnek, a lányok pedig azt gondolhatják, hogy nekik ezt tűrniük kell. A szponzorok is elgondolkodhatnak, hogy mihez adták a nevüket. A Szegedi Ifjúsági Napoknak ezek szerint ez oké, hogy  egy fiú egy lánynak olyat mond, hogy 

torkig lehetnél velem.

Teccikérteni, ugye. A NoSignal ezek szerint tud azonosulni azzal, hogy "Nem vagy te varrónő? Mert bevehetnél 20 centit a gatyámból." És akkor még itt van, hogy "beléd mennék hátulról" meg a "napi egy órát tologatnálak a szőnyegen."

Amúgy megnézném, hogy ez fordítva milyen lenne.

De erre nem nagyon kerülhet sor, hisz a nők, lányok többségéből hiányzik ez a primitívségbe oltott állandó kangörcs vezérelte őstulok attitűd.