Péter Dávid megmondja

Amikor még Jockey Ewing is beült a Friderikusz Show-ba

Van vagy 100 világsztár, aki megfordult Friderikusznál. Hogy lehetett ezeket a sztárokat ide leszervezni?

A port.hu-n megjelent cikk (Gretyülésön, Dávid Hesszelhoff! A három kívánság legpusztítóbb pillanatai) juttatta eszembe, hogy régen mennyi sztár fordult meg a tévében. Belegondolni is durva, hogy volt olyan idő, amikor egy magyar tévéműsorban elég neves hollywoodi sztárok szerepeltek. Lehetne itt köntörfalazni, de ez lényegében Friderikusz Sándor érdeme. Csak ő tud felmutatni olyan meghívott vendégeket, mint az akkori idők két legnagyobb modellje, Cindy Crawford és Claudia Schiffer, vagy a szinkronhangja miatt is közkedvelt Roger Moore. De ne felejtsük el azt sem, amikor kiutaztatta Amerikába a bejárónőjét, hogy ő készítsen interjút Patrick Duffy-val, azaz Bobby Ewinggal. Bár, a legutóbbi kiflitolvajos és a nem létező sajtós ügyből kiindulva lehet, hogy ez a bejárónő, Ibolya néni nem is volt annyira bejárónő. 

Nem is ez a lényeg. Volt itt Jockey Ewing, azaz Larry Hagman, David Hasselhoff, Tony Curtis, Antonio Banderas és még sorolhatnám, mert van vagy 100 világsztár, aki megfordult Friderikusznál. Hogy lehetett ezeket a sztárokat ide leszervezni?

Feltehetőleg nagyon rámenősnek kellett lenni, aztán logisztikailag össze kellett hozni, hogy a vendég valahol a közelben legyen, végül, és nem utolsó sorban: a pénzről is meg kellett egyezni. A Friderikusz show egészen egyedi helyzetben volt abban a tekintetben, hogy akkor nem volt ellenfele. Plusz a szűkös csatornakínálat miatt is vagy ezt nézték az emberek, vagy az üres falat. A műfaját tekintve habkönnyű esti szórakoztató talkshow óriási nézettséget hozott, így a készítők megtehették, hogy anyagilag zsebbe nyúlósabb sztárokat is meghívjanak. Ez meg csak azt gerjesztette, hogy ez a műsor full exkluzív. 

Ma már nincs ilyen. Nem csak a tévében, de sehol máshol sem. Az interneten sem. 

Csak olyan sztárvendégeink vannak, mint Paulina, aki még csak nem is ármánykodik, csak táncol a Dancing with the Starsban. De talán van még remény… Addig is itt van öt alkalom, amikor Fridi túltolta.

Folyt. köv.