Péter Dávid megmondja

Szex a lelke mindennek

Harmadszor is ugyanaz a lemez: túl szexik, hogy bírni lehessen velük. Itt a Too Hot to Handle 3. évada.

A Nagy Ő-re is köröket verő Truth Never Lies után már inkább csak visszafogottan vártam a Too Hot to Handle, azaz az Ellenállhatatlan kísértés 3. évadának premierjét. És az egy dolog, hogy az említett spanyol reality mennyire magasra tette a lécet, de aztán jött az is, hogy a szextitalommal sufnituningolt Éden Hotel előzetese meg a casting se győzött meg igazán. Magáról a formátumról kifejtettem már a véleményem, úgyhogy nem is ismételném magam.

Egy rész után egyből elítélni a komplett évadot elég durva lenne, de sajnos az az érzésem, hogy én ezt már láttam. És nem úgy láttam, hogy valahol máshol, hogy ez valamire nagyon hasonlít, de mégis kicsit különbözik tőle. Nem. Konkrétan, mintha egy ismétlést néznék, mert a helyszín ugyanaz - de, ha nem is pont ugyanaz, akkor nem különbözik annyira a korábbitól, hogy megadja az újdonság érzetét, teccikérteni -, a koreográfia dettó - persze értem, hogy nem nagyon lehet a szereplők bemutatásán mit csavargatni, de könyörgöm, erőltessük már meg magunkat, legyünk igényesek magunkkal szemben, meg tiszteljük már meg a kedves nézőt, lécci -, és a karakterek is kajakra ugyanazok. Kivéve a szegény ember Jason Momoáját, a hawaii csávót, akit azonnal kiközösítettek a kedvessége, érzelmessége és figyelmessége miatt. Ezeknek köszönhetően valahogy elvesztettem az érdeklődésemet. Mert mi fog itt történni? Semmi. Semmi különös. Megint megszegik a szabályokat, lesz zuhanyzóban recskázás, hevi petting meg más egyebek, aztán csak röpködnek majd az ezer meg tízezer dollárok a levesbe. 

Forrás: Netflix

 

Oké, de egy Éden Hotel meg egy Való Világ esetében is ugyanazt látod évadról évadra, nem? - teszem fel a kérdést magamnak. Dehogynem, de a karakterek mások, illetve az Éden Hotel esetében párt kell találniuk, a VV esetében le kell győzni mindenkit és nyerni kell, itt viszont egy megfoghatatlan, eléggé ködös cél van: mindenkinek jobban meg kell ismernie saját magát. És a végén valami tök kamu elvek alapján - még csak nem is egymás közt szavazzák meg - kiderül, hogy kinek sikerült ez a legjobban. És ami miatt még van különbség, és ez tényleg csak a felszín, hogy az Éden Hotel és a Való Világ esetében is van újdonság a helyszínben. A VV-t is minden új évadra átdekorálják már. Itt viszont ez nincs. Ezért is erősödik bennem az érzés, amit már korábban is éreztem, hogy:

Félek. Félek, hogy nem tudom elengedni ezt a műsort, pedig tudom, hogy csak lehúz. Miközben annyira jó is lehetne. Tényleg, nem kell nagy dologra gondolni, de mondjuk elég lenne bedobni, hogy a szabályok megszegése nem csak a megnyerhető pénz csökkenésével jár. És tessék, hoppá, váratlan fordulat, megőrülsz, megbolondulsz! Izzy és Georgia smároltak 10 percre rá, hogy kiderült, tilos minden ilyen jellegű érintkezés? Semmi gond: máris repül a műsorból az a két csávó, aki eddig ehhez a két lányhoz a legközelebb állt. (De nem esnének ki végleg, hanem elkerülnének egy másik villába, ahol így vagy úgy még tovább küzdhetnének a pénzért.) A műsorban nem ez történik, mindenki megnyugodhat.

Innen szép nyerni. Ez még csak az első rész volt. Alakulhat ez még. Vagy meg kell tanulni a tökéletesség hajszolása helyett lejjebb adni az igényeket? 

Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu