sPORT

A Katz, Velkey duó nyerte a V4-es teqball tornát

Katz Balázs szerint felemelő érzés volt hazai környezetben megnyerni a teqball V4-es tornát Telkiben. A magyar játékos úgy látja: Velkey Balázzsal jól kiegészítették egymást, ez vezetett a sikerhez.

A Phoenix Teqball Akadémia magyar párosa a csehekkel döntőzött, és végül 2-0-ra győzött. A harmadik helyen Szlovákia végzett, megelőzve Lengyelországot.

„Egy rangos nemzetközi tornát sikerült megnyernünk. Világranglistás helyezésünk alapján az első kiemeltek voltunk, de mint tudjuk, sokszor innen nehéz hozni a kötelezőket, és végül győzni. Külön köszönöm Velkey Balázsnak a jó teljesítményét. Megtisztelő volt asztalhoz állni címeres mezben, és az, hogy találkozhattam Borsányi Gáborral, a teqball feltalálójával, és kezet rázhattam Menczer Tamás államtitkárral. Minden túlzás nélkül pályafutásom egyik legjobb sporteseményén vagyok túl”

– összegzett Katz Balázs.

Olimpiai sportág lehet a teqball

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kifejtette: az alig néhány éve magyar innovációként kifejlesztett új sportág, a focit és a pingpongot ötvöző teqball máris népszerűvé vált az egész világon, sztárfocisták sora vált lelkes hívévé.

A magyar (zöldben) és a cseh (fehérben) csapat mérkőzése a V4-Teqball Gálán Telki sportcsarnokában 2021. november 6-án. MTI/Máthé Zoltán

 

A külügyi tárca most azon dolgozik, hogy olimpiai sportág rangra emelkedjen ez a magyar kreativitást dicsérő tevékenység. A speciális teqball asztalok is hazai gyártásúak, a biatorbágyi üzemből szállítják szerte a világba – tette hozzá.

Az államtitkár azt is elmondta, hogy a nemzetközi sportdiplomáciai kapcsolatok ápolásában a magyar partnerek igen aktívak, eddig például a teqballon kívül a V4-ek országai kerékpáros és futóversenyeket rendeztek, hamarosan pedig sakkban mérik össze tudásukat.

Forrás: NVESZ