sPORT

Eplényben és Mátraszentistvánon lehet síelni

Eplényben Dékány Árpád Sixtus, ciszterci szerzetes, a Zirci Ciszterci Apátság volt apátja csúszott idén először az A1-en. Ez a rítus garantálja, hogy áldott hangulatban teljen a szezon, balesetmentes sportolással.

Az eplényi Síaréna Vibe Park ingyenes nappal nyitotta a téli szezont. Ragyogó idő, friss hó és meleg tea fogadta a kilátogató síelőket és snowboardosokat, s bár egyelőre csak az A1-es pályán lehetett csúszni, a hütték és falatozók még zárva tartottak, azért a legnagyobb hórajongók már otthon érezték magukat az első, családias hangulatban telt napon is.

Forrás: Síaréna Vibe Park



Dr. Paksi Piroska ügyvezető szerint az idei év is a hazai téli sportolásnak kedvez.

„A fejlesztéseknek köszönhetően ma már európai színvonalú síparadicsom fogadja a hozzánk látogatókat. 8000 méternyi pálya, 51 hóágyú garantálja az alpesi hangulatot.  Sikeres szezonra számítunk, hiszen minden körülmény adott ahhoz, hogy sok látogatónk legyen. Eplényhez nem kell külföldre menni, ideális kezdőknek és újrakezdőknek, gyakorolni vagy csak kiélvezni, hogy a pályák könnyen elérhetők, és a hangulat évről évre jobb a fejlődő infrastruktúrának, a kiegészítő programoknak és a színvonalas vendéglátóegységeknek köszönhetően.”

A Síaréna Vibe Park hétfőtől-szombatig 9-19 óra között, vasárnap pedig 9-18-ig várja a téli sportok szerelmeseit.

A fejlesztések miatt egyelőre csak az Audi főbejárat és az A1-es pálya üzemel, mely teljes hosszában síelhető. Tetejére négyszékes ülőlifttel lehet feljutni.

A szervezők több újítással is készülnek: fedett terek, megújuló gasztronómiai kínálat fokozza a kellemes hangulatot, és hétvégente gyermekmegőrző is működik majd a szülők nagy örömére.

A Síaréna Vibe Park felvonó jegyárai a 2021-2022-es síszezonban.

Szombaton a Mátraszentistváni Síparkban is megkezdődött a szezon

Előszezoni jegyek vannak érvényben. A hóréteg 20-25 cm vastag, közepes minőségű. A 4-es pálya 10-15 méter szélességben használható.

Nyitvatartás: 9:30-16:30 (mindennap)
Liftek: Panorámalift (H), Varázsszőnyegek (V1, V2), tanuló liftek (E, F)
Pályák: 4, 6, 7, 8 (SíoktatóPark)
Kölcsönző: nyitva 9-17 óra
Síiskola: jelenleg zárva, nyitás: december 18-tól

Bánkúton nincs elég mennyiségű síelésre alkalma hó, a szánkópálya ingyenesen használható. Nem lehet síeleni a Nagy-hideg-hegyen és Kékestetőn sem.

Forrás: bestofbudapest.com/siarena.hu