Az utolsó két napot se hagyd ki a VOLT-on!

Pénteken és szombaton is remek koncertek és izgalmas programok várják a Sopronba látogatókat a legszerethetőbb vidéki fesztiválon.

Két év kihagyás után, június 21-én, kedden végre elstartolt a VOLT Fesztivál 2022-es idénye, nemzetközi világsztárokkal (Muse, The Killers, Bring Me The Horizon, stb.) és a hazai pop/rock/alternatív zenei élet legnagyobb neveivel.

Forrás: volt.hu

 

És az utolsó két napra, azaz június 24-e péntekre és június 25-e szombatra is bőven akad még látnivaló, és nem csak a koncertek terén. Mutatjuk, hogy mi mindenre van lehetősége annak, aki erre a két napra belépőjegyet vásárol a Telekom VOLT Fesztiválra.

A pénteki nap igencsak erősnek ígérkezik a fellépők felhozatalának szempontjából, a ugyanis

a Nagyszínpadon 17:00-tól egymás után láthatjuk majd Azahriah-t, az Irie Maffiát, a Halott Pénzt és a kanadai Sum 41-t.


A Beko Színpadon
17:15-kor Rácz Gergő és Orsovai Reni duója nyitja a napot, őket Ganxsta Zolee és a Kartell, a ByeAlex és a Slepp követi, 23:45-től pedig a legnagyobb retro és trash bulival táncoltatnak meg mindenkit a Necc Party DJ-i.

A Telekom Kraft színpadon Saya Noé melankolikus elektropopja után élesváltással csap a húrok közé a hazai metal szcéna egyik legnépszerűbb és legerősebb csapata, a Lazarvs, majd a rock vonalon maradva két energikus közönségkedvenc, a Fish! és a Supernem következik, a sort pedig az újvonalas hip hop/trapben utazó On the Low zárja majd.

A Hajógyár Petőfi Színpadon főként a slam poetryé és a hip hopé lesz a főszerep, olyan nevekkel, mint Lil Frakk vagy épp Saiid, a Telekom Kraft Kert Index Kávéházban pedig Ganxsta Zolee-ék és az Irie Maffia tart közönségtalálkozót. Emellett a fesztivál különböző helyszínein számos egyéb program (bűvészshow, közös olvasás, gitársarok) várja az érdeklődőket.

A szombati zárónap is rengeteg programot tartogat azoknak, akik esetleg csak a hétvégén néznének le a fesztiválra.

A Telekom Nagyszínpadot 17:00-kor a Platon Karataev nyitja meg, őket a brit énekes-dalszerző, Passenger követi,

20:30-tól a jelenleg talán legnépszerűbb magyar formáció, Majka és Curtis duója hozza el legnagyobb slágereit,

utánuk pedig az ausztrál elektronikus csapat, a Pendulum játszik majd egy teljes zenekaros felállásban.


A Beko Színpad első fellépője a 2020-as Soprock Öröm a zene nyertese, a Prove lesz, az Aurevoir., a 30Y, a Wellhello és a Vad Fruttik koncertjei után pedig egészen hajnalig DJ-k gondoskodnak majd a jó hangulatról.

A Telekom Kraft színpadon a hip hop új (Dé: Nash, Beton.Hofi) és jól ismert (Hősök, Bëlga) arcai után a Cloud 9+ zenél majd, az éjjel során pedig itt is DJ-k lesznek hallhatóak.

A Hajógyár Petőfi Színpad leginkább a népzenei vonalon (Eredő, Mordái, Kerekes Band, Parno Graszt) erősít be, közönségtalálkozót pedig ezen a napon Beton.Hofi és a 30Y tart majd az Index Kávéházban.

Minden nap, így pénteken és szombaton is kutyás ügyességi feladatokkal és játékokkal készül a Hellodogspoint, ahol arcfestés, hajfonás és célba dobás is szerepel a fix programok közt, a Fesztiválcserkészekkel pedig fejtörőket és rejtvényeket fejthetnek meg az érdeklődők.

Szombaton pedig a legkisebbek sem fognak unatkozni, hiszen a 12 év alattiak 9:00-tól egy fesztivál túra keretein belül betekintést nyerhetnek a VOLT működésébe, 10:00-tól részt vehetnek egy kutyasport bemutatón, egészen 18 óráig pedig logikai játékokkal és fejtörőkkel szórakoztatják őket a szervezők a Mensa Hungariqa Fejtörő Pontjánál, valamint zenés-, illetve humánenergiás élményjátékok is várják a kicsiket és a nagyokat egyaránt.