Dub FX is ritmust lép az idei EFOTT-on

John Newman, Jessie J, Lost Frequencies és a Volbeat mellett biztossá vált, hogy az EFOTT külföldi fellépőinek listáját Dub FX is kiegészíti. A Velencei-tó partján rendezett fesztivál saját történetében minden idők legerősebb nemzetközi zenekar-felvonultatására készül, de természetesen a hazai együttesek legjava is megtalálható a programkínálatban.

Az ausztrál utcazenész már szinte hazajár Magyarországra, de rajongói el is várják ezt tőle. A folyamatosan új és így megunhatatlan zenét komponáló Dub FX  az EFOTT-on lép majd újra színpadra olyan világhírű fellépők mellett, mint John Newman, Jessie J, Lost Frequencies és a Volbeat. A páratlan nemzetközi felhozatal mellett természetesen a hazai kedvencekről sem feledkeznek meg a szervezők.  Benjamin Stanford karrierjét a Twitch nevű zenekarban kezdte, amelyet egy debütáló album megjelenése után otthagyott, majd rögvest szólókarrierbe fogott. Európában már mindenki Dub FX-ként ismerte meg, ahol különleges zenéjétől hangosak voltak az utcák. A dalait egytől-egyig profin megalkotó előadó egymaga hozza össze világhírű slágereit. Zenéjéhez loop és effekt pedálokat használ, amelyeket saját beatbox, rap, baseline és énekhangjával kever, mindezzel pedig olyan hatást ér el a színpadon, mintha egy teljes zenekar játékát hallgatnánk. Legkedveltebb stílusait szívesen vegyíti, így alkotja meg az összetéveszthetetlen Dub FX hangzást reggae, drum&bass, hip-hop és jazz ötvözésével.

Dub FX elmondása szerint imád Magyarországra jönni, odavan a magyar életstílusért és a kultúráért. Ha utcazenélésről van szó, Budapestet említi kedvenc városának – legnagyobb sikerének ugyanis az egykori, Erzsébet téri fellépését tartja, de megesett már az is, hogy egy magyar tetoválóművész miatt érkezett hazánkba. Mint mondja, az EFOTT-ra különleges szeretettel készül, megtapasztalta már ugyanis, milyen bulira képesek az egyetemisták.